Žabka Katka, Pingu a iné rozprávkové postavy čakajú na deti v našom Vodnom svete

Leto je konečne v plnom prúde a k teplému slnečnému počasiu určite patrí aj voda. Prázdniny sú ideálnym časom na šantenie v bazéne.

Dňa 14. júla 2022 bol dlhoočakávaný Vodný svet pre deti slávnostne otvorený primátorom mesta Ing. Jozefom Grapom a požehnaný dekanom farnosti M. Vojtekom. Pri netradičnom otvorení detského bazéna asistovali aj štyria nedočkaví pomocníci, ktorí na hvizd z primátorovej píšťalky vystriekli vodu z pištolí. Radostná atmosféra sa umocnila detským džavotom, smiechom a nadšením.

„Poďakovanie patrí všetkým, ktorí priložili ruku k dielu projektantovi R. Stráňavovi, p. Sršníkovi - dodávateľovi vodných prvkov a technológie, projektovým manažérom E. Tvrdej a M. Šimáškovi, všetkým zamestnancom Mestského podniku za stavebné a práce a zamestnancom Mestského úradu. Už niekoľko rokov sme sa pohrávali s myšlienkou, ako spríjemniť horúce letné dni, ktorých čím ďalej pribúda, našim najmenším obyvateľom. Pri cyklotrase popri rieke Kysuca kúsok od námestia pri ihrisku s umelou trávou sme sa rozhodli vybudovať klasické detské ihrisko napojené na vodný svet, kde je nízky bazén s detskými prvkami. Fontánky, preliezky, vodné šmykľavky, striekačky, húpačky v tvare zvieratiek, ale hlavne vyhrievaná voda, v ktorej sa môžu detičky do sýtosti vyčvachtať. Vzhľadom k tomu, že takýto projekt sme nenašli, kde bol realizovaný, problém bol vymyslieť koncepciu a zabezpečiť hracie prvky do vodného sveta. Výrobcov sme napokon zohnali v ďalekom zahraničí“, povedal počas otvorenia areálu primátor mesta Jozef Grapa.

Pre návštevníkov sú k dispozícii lehátka, WC, prezliekáreň a pitná fontánka. V areáli sa nachádza aj detské ihrisko a pingpongový stôl. Prístup do bazéna je cez brodisko, v ktorom je umiestnená sprcha zakomponovaná do postavy tučniaka.

O zábavu pri detskom bazéne sa postaral Šašo Jašo z Divadla zo šuflíka. Veríme, že sme spravili radosť našim najmenší a užijú si veľa zábavy počas letných prázdnin.

Otváracie hodiny: Pondelok – Nedeľa 10:00 - 18:00 hod

Vstup zdarma!

Vonkajší bazén slúži pre verejnosť na neorganizované kúpanie a hranie detí do veku 8 rokov so sprievodom dospelej osoby. Prevádzka bazénovej časti je zabezpečená počas letných mesiacov.
• Rozmery bazéna: 11 x 11 m
• Maximálna hĺbka vody: do 40 cm
• Teplota vody: 30 °C

V bazéne sa nachádzajú tieto atrakcie:
• 2 vodné delá v rohoch na úrovni okolia bazéna
• 3 vodné brány s tryskami v bazéne
• Šmýkačka v tvare žaby v bazéne
• 2 hojdačky v bazéne so sedadlami v tvare zvieratiek

Ako sa dostať k vodnému svetu?

Detský vodný svet sa nachádza pri futbalovom ihrisku s umelou trávou, dostať sa dá k nemu po cyklotrase vedúcej popri rieke Kysuca (smerom po prúde rieky) od parkoviska pri kultúrnom dome.

Bližšie informácie o vodnom svete nájdete na stránke: Detský vodný svet.

Galéria k článku