Vodný svet čoskoro otvorí svoje brány

Vedenie mesta pripravilo pre mladé rodiny už viacero projektov, aby vytvorilo vhodný priestor pre atraktívny život a výchovu detí v Krásne nad Kysucou.

Okrem zrekonštruovanej ZŠ, MŠ, otvorenia nových tried v školskom Klube detí, postavených športovísk, sme zrealizovali i bytovú výstavbu pre mladé rodiny, zahájili sme rekonštrukciu ZUŠ, aby sme rozšírili športové a kultúrne možnosti využitia.

„Síce sme vybudovali niekoľko detských ihrísk, ale stále nám chýbali interiérové priestory počas upršaného a zimného obdobia, kde by sa rodiny s deťmi mohli socializovať, stretávať sa, či len tak odreagovať od každodennej rutiny. Podarilo sa, a tak sme nedávno otvorili Detské centrum pre matky s deťmi, ktoré je veľmi obľúbené a navštevované zo širokého okolia Kysúc. Potom som hľadal ďalší priestor, kde by rodiny s deťmi mohli tráviť i horúce letné dni, keď je piesok od slnka prehriaty a ihrisko rozpálené. Pristúpili sme k budovaniu Vodného detského ihriska s rôznymi hracími prvkami, ktorý bude spojený s oddychovou zónou a klasickým ihriskom so športovými prvkami. Práce pokračujú podľa plánovaného harmonogramu a Krásno nad Kysucou sa bude môcť čoskoro pochváliť originálnym vodným priestorom pre našich najmenších. V rámci regiónu bude jediné a jedinečné. Dodávky zo zahraničia boli ohrozené pre súčasnú situáciu v Európe, ale našťastie sa nám ich podarilo v predstihu zabezpečiť a vodné šmýkačky, delá, či húpačky prišli včas“, povedal primátor Jozef Grapa.

Veríme, že Vodné ihrisko bude mať úspech najmä u detí a rodičia ocenia letné osvieženie v našom meste.

Galéria k článku