Veľká noc jar k nám nesie

Kvetnou /Palmovou/ nedeľou sa pre kresťanov na celom svete začal Veľký týždeň. Posvätné trojdnie veľkonočného týždňa – Zelený štvrtok, Veľký piatok a Biela sobota, majú bohatý liturgický obsah a symboliku. Cirkev si pripomína udalosti nášho vykúpenia v historickom poradí: Kristovu smrť na Veľký piatok, Krista uloženého v hrobe na Bielu sobotu a Kristovo zmŕtvychvstanie na Veľkonočnú nedeľu.

Okrem kresťanských tradícii sú veľkonočné sviatky spojené s vítaním jari. Kedy sa prebúdza príroda zo zimného spánku, vtáci spievajú oslavné piesne a rodia sa nové mláďatá.

Aprílové počasie je však ako na hojdačke. V pondelok ráno snežilo, pršalo a fúkalo ale o 10.00hod zázračne vykuklo slniečko. V parku, vedľa Mestského úradu už čakali veľkonočné vajíčka, ktoré zdobili deti zo ZŠ. Spoločne ich povešali na živý plot s deťmi z MŠ, aby zdobili oddychovú zónu. Pre deti to bolo niečo nové a úsmev na ich tvári svedčal o radosti.

„Dominantou v parku je tento rok megakraslica, ktorá sa pýši farebnosťou. Veľkonočné vajíčko je maľované v mestských farbách, pochváliť sa ním môže máloktoré mesto. Kraslica je 1,5 m vysoká a bola „šitá na mieru“ podľa našich požiadaviek, v okolí nemá konkurenciu“, povedal primátor J. Grapa.

Veríme, že občanom a návštevníkom Krásna sa bude páčiť aj kvetinová výzdoba, ktorá je umiestnená pri veľkonočnom zajacovi na fontáne. Ďakujeme deťom aj zamestnancom Mestského podniku, ktorí nám pomohli zrealizovať veľkonočnú výzdobu.

Galéria k článku