V meste prebieha asfaltácia

Za posledné dva roky miestne komunikácie v Krásne nad Kysucou prešli celoplošnou úpravou. V súčasnosti pokračujeme ďalej v kladení nových asfaltových kobercov. Predchádzajúce dva roky sa vykonávali celoplošné úpravy na miestnych komunikáciách, na ktorých sa budovala kanalizácia a vodovod. Tento rok pokračujeme v rekonštrukcii vozoviek, kde úradoval “zub času“ a poveternostné podmienky poznačili povrchy ciest do takej miery, že sa zhoršovala prejazdnosť vozidiel.

„Mesto v histórii ešte nezažilo, aby za takýto krátky čas boli zrekonštruované miestne komunikácie v takomto rozsahu. Aj keď finančná situácia na Slovensku nie je pre samosprávy ružová, naše mesto dokáže zabezpečiť financie na investičné akcie, ktoré sú nevyhnutné. Uvedomujem si, že naraz sa nedá všetko urobiť, ale snažím sa vynaložiť celé úsilie a financie, aby sme mohli miestne komunikácie skvalitniť. Zatiaľ sme stihli zrekonštruovať cestu od kultúrneho domu po supermarket Tesco, viac ako polovicu Záhradnej ulice smerom do Hacka, veľkú časť cesty do Vlčova, značnú časť do osady Nižné Vane ale i vybudovať novú cestu pri rodinných domoch na Lúkach, časť v Kalinove k Mostu Lásky a priateľstva, ulicu pri rodinnom dome pána Vavra a ulicu pri pánovi Šustekovi, či ďalšie kratšie a dlhšie úseky. Niekedy bol problém s asfaltovaním v 10 tisícoch eur v súčasnosti sme každý rok investovali do asfaltácie niekoľko 100 000€. Mojou snahou je aj naďalej hľadať finančné prostriedky na opravu miestnych komunikácii, ktoré na 90% dostali nový asfaltový koberec“, povedal primátor Jozef Grapa.

Dúfame, že nové komunikácie prispejú k zlepšeniu kvality pre obyvateľov mesta. Zároveň veríme, že cesty po ktorých zvážajú rôzne skupiny lesných spoločenstiev drevo nebudú ničené. Prosíme občanov, aby nás upozornili, ak sa budú po týchto vozovkách voziť preťažené nákladné autá s drevom.

Galéria k článku