Stretnutie seniorov za prvý štvrťrok

Po dvojročnej prestávke, naši dôchodcovia dostali pozvánku od primátora mesta Jozefa Grapu na slávnostný obed. Približne 140 dôchodcov prijalo pozvanie a prišli stráviť príjemné popoludnie dňa 20. apríla do novej jedálne Domys, ktorá sa nachádza v priemyselnom parku.

Dlhá pauza bez stretnutí s dôchodcami sa konečne skončila. Som veľmi rád, že nútená prestávka spôsobená pandémiou je minulosťou a bolo mi tak veľkým potešením stretnúť sa s našimi seniormi“, povedal v úvode stretnutia primátor.

Uvedomili sme si, že radosť prichádza aj vďaka obyčajným stretnutiam, úsmevom a záujmom jeden o druhého. Priateľstvá, ktoré pretrvávajú sa budú upevňovať i do budúcna. Je dôležité zaujímať sa o ľudí okolo seba, aby sme sa všetci cítili navzájom potrební a užitoční.

Všetkým zúčastneným patrí veľké poďakovanie za spoluprácu. Podľa primátora Jozefa Grapu chce takýmto spôsobom spríjemniť seniorom jeseň života a dať im najavo, že nikomu nie sú ľahostajní. Ich životné skúsenosti môžu byť pre mladých ľudí skutočným prínosom.

„Ďakujem im ešte raz za všetko čo pre Krásno urobili a prajem im hlavne veľa zdravia, veľa pohody, nech ich samota obchádza a aby sa takto spoločne mohli ešte dlho stretávať. Ako prejav úcty a vďaky som im daroval keramický hrnček na čaj, verím, že si na mňa spomenú keď budú z neho piť“ dodal primátor.

O kultúrny program sa s dobrou náladou postarala vždy pozitívne naladená folklórna skupina Vrabčiar. Seniori si spoločne s chuťou zaspievali, niektorí aj dokonca zatancovali.

Tešíme sa na ďalšie stretnutia s našimi seniormi, dovtedy Vám prajeme veľa zdravia.

„Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov, keď aj on bol mladý. Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi“ hovorí jedna ľudová múdrosť.

Galéria k článku