Požehnanie vozidiel v Krásne nad Kysucou

Farský úrad v spolupráci s mestom Krásno nad Kysucou pri príležitosti sviatku sv. Krištofa, patróna šoférov a cestujúcich, už po druhý krát zorganizoval v sobotu 23.7.2022 pre všetkých vodičov požehnanie motorových vozidiel, áut, či motoriek.

Po vlaňajšom prvom požehnávaní automobilov sa dnes pred kostolom sv. Ondreja stretávame už druhý krát, vidím, že záujem, ktorý nás už vlani prekvapil je ešte väčší. Myslím, že vodiči a majitelia áut sú radi, že takúto akciu v meste robíme. Požehnanie áut a vodičov je najmä o tom, aby ich pánbožko ochráňoval na orodovanie sv. Krištofa, s tým aby prišli do práce a z práce domov bezpečne, či teraz z dovolenky. Ja verím, že toto požehnanie prispeje k tomu, že si vodiči aj sami uvedomia, že táto ochrana im pomôže, keď budú aj oni zodpovední a budú sa správať na komunikáciach zodpovedne.“, povedal primátor Jozef Grapa.

Božie požehnanie je o tom aby sme boli ostražití, ohľaduplní a dokázali ísť tak, aby naše cesty skončili štastne a došli sme do cieľa“, uviedol dekan farnosti Marián Vojtek.

Požehnanie je zároveň prosbou k sv. Krištofovi aby orodoval za nás na cestách, v dopravných prostriedkoch, či už cestou do práce alebo k rodine. Veríme, že vyslyší naše prosby a budeme sa môcť vrátiť späť k svojim blízkym.

Galéria k článku