Pokračujeme v čipovaní zberných nádob

V období po veľkonočných sviatkoch budeme postupne pokračovať s čipovaním odpadových nádob. Upozorňujeme preto občanov, že očipované budú iba nepoškodené plastové nádoby.

V prípade, ak Vaša domácnosť používa stále plechové nádoby alebo sú Vaše nádoby poškodené do tej miery, že nebude na nich možné umiestniť čip tak, aby bol zabezpečený spoľahlivý prenos údajov a ich výsyp, je nevyhnutné, aby ste si zabezpečili ich výmenu na vlastné náklady. V zmysle platného VZN nie je možné, aby mesto poskytlo nádoby bezplatne.

Pri čipovaní odpadových nádob podpisujú občania Odovzdávajúci a preberací protokol pridelenia elektronického čipu pôvodcovi odpadu. Za domácnosť tento protokol podpisuje vždy iba poplatník – teda osoba, na ktorú je nádoba evidovaná a ktorá platí mestu poplatok. Ak je poplatníkov na danej adrese viac, protokol podpisuje každý z poplatníkov. Podpisom poplatník zároveň potvrdzuje, že bude platiť poplatok za nádobu s prideleným čipom uvedeným v protokole. Ak má viacero poplatníkov nádobu spoločnú, poplatok bude rozdelený medzi poplatníkov pomernou časťou.

Ďakujeme za pochopenie.