Oslávili sme Deň učiteľov

V piatok 25. marca 2022, pri príležitosti narodenia učiteľa národov J.A.Komenského, sa konalo slávnostné oceňovanie pedagógov materských a základných škôl za spoločný školský úrad v meste Krásno nad Kysucou.

Pozvanie prijali aj starostovia z obcí Skalité, Svrčinovec, Oščadnica, Zborov nad Bystricou a Klubina. Po otvorení slávnosti moderátorkou Zuzanou Zuzčákovou Gacíkovou všetkých prítomných privítal primátor mesta Krásno nad Kysucou Jozef Grapa.

„Už tradične sa stretávame pri výročí narodenia učiteľa národov Jána Amosa Komenského. Táto tradícia sa nám však na dva roky prerušila. Viem, že to neboli ľahké dva roky. Keď ste museli hľadať inšpiráciu ako cez kamery zaujať deti. Na druhej strane však priniesli niečo, čo sme nečakali. Deti, ktoré boli radi za každý voľný deň sa zrazu tešili do školy. Možno si uvedomili, že tá škola je naozaj miesto, ktoré v živote potrebujú. Či už na socializáciu alebo kvôli vedomostiam. Dovoľte mi vysloviť presvedčenie, že táto doba sa už nebude opakovať. Chcem vám všetkým poďakovať. Ja viem, že tieto dva roky nechajú na žiakoch stopu, pretože ste im nemohli dať všetko to, čo iné roky, ale zvládli ste to bravúrne. Ďakujem vám. Prajem vám veľa zdravia, inšpirácie, úsmevu a prajem si aby tí, ktorí vás riadia, mali plno síl, vedomostí a schopností aby školstvo napredovalo a aby vám to uľahčili, “ prihovoril sa k prítomným pedagógom a hosťom primátor Jozef Grapa.

Po príhovore došlo k udeľovaniu ocenení navrhnutým pedagógom. Plaketu J.A.Komenského za mesto Krásno nad Kysucou dostali Drahomíra Lodňánková, Helena Špalková, Martina Krkošková a Marián Nekoranec. Uvedenie pedagógov bolo veľmi osobné a mnohí sa neubránili slzám.

Po slávnostnej ceremónii pokračoval kultúrny program vystúpením speváka Tomáša Bezdedu s Borisom Lettrichom zo skupiny AYA. Tomáš svojím bezprostredným vystupovaním zabavil celé publikum, a neraz bolo počuť spievať celú sálu.

Niekto múdry kedysi povedal "Kto chce zapaľovať, musí sám horieť".

Galéria k článku