Organizácia INEKO zostavuje každý rok finančné zdravie miest a žúp

Aj keď finančné zdravie v roku 2021 v drvivej väčšine miest a žup sa zhoršilo je potešujúce, že sme sa umiestnili na piatom mieste v rámci celého Slovenska najlepšie hospodáriacich miest, čo potvrdzuje dobré hospodárenie nášho mesta. Krásno nad Kysucou ako jediné z prvej päťky si zlepšilo rating.

Hodnotenie finančného zdravia poskytuje komplexný prehľad na hospodárenie samospráv, zahŕňa viacero kľúčových parametrov napr. celkový dlh, dlhovú službu, bilancie bežného účtu a záväzky po lehote splatnosti. Aj keď priemerné zadlženie miest na Slovensku sa zvýšilo, naše mesto má nulový dlh.

Ineko 2021

Potešujúce je, že mesto hospodári nielen bez dlhu, ale najmä, že počas celého roka investovalo nemalé prostriedky do nových investícií a  zvelaďovania majetku. Len v minulom roku sme zrekonštruovali ubytovňu kolkáreň, šatne pre mládež pri umelom ihrisku, zrekonštruovali sme drvivú väčšinu miestnych komunikácií, vystavali sme chodníky či už v meste alebo na cintoríne, pripravili detský vodný svet, vybudovala sa kanalizácia vodovod, urobili stavebné úpravy požiarnej zbrojnice, zrekonštruovala sa časť verejného osvetlenia a vybudovali sa nové vetvy verejného osvetlenia, dobudovali sme zberný dvor s kompostárňou, vybudovali detské centrum v kultúrnom dome, vymenila sa strecha na kultúrnom dome a mnoho ďalších vecí, ktoré zlepšili život a podmienky v našom meste.

Celý rebríček nájdete na www.hospodarenieobci.sk

Galéria k článku