Obľúbené bicykle sa opäť vrátili do ulíc

Krásňania a návštevníci mesta budú môcť po zimnej údržbe opäť využívať zdieľané bicykle od 5. mája 2022.

Zavedenie bikesharingu v našom meste bol dobrý krok. Prvý rok od spustenia si zapožičalo bicykle 678 občanov a najazdili spolu 1487,71 km.

Zdieľané bicykle sa využívali najmä na cestu do práce, či za školou. Mapa používania hovorí, že bicykle slúžili na prepravu k železničnej stanici alebo za prácou do priemyselného parku, prípadne z niektorých oblastí k autobusovým zastávkam.

„Na prekvapenie ako i pochvalu užívateľov svedčí skutočnosť, že bicykle po ukončení sezóny neboli vo väčšej miere poškodené len 4 bicykle potrebovali opravu uzamykacieho systému, ktorú vykonal dodávateľ. V súčasnosti vyhodnocujeme požiadavky občanov na niektoré doplnenie stanovísk a jedno z reálnych sa javí stanovište na autobusovom nástupišti - rázcestie, kde mesačne prechádza približne 20 tis. cestujúcich“, uvádza primátor J. Grapa.

Novinkou je zrušenie depozitu vo výške 20 eur, stačí si nabiť kredit a bicykel bude k dispozícii. Spoločnosť ANTIK Telekom vám automaticky presunie vaše peniaze na kredit v aplikácii ANTIK SmartWay + navyše vám priráta 1 hodinu bonusového času, viac informácií nájdete na www.antik.sk.

Mapa stanovíšť v Krásne nad Kysucou:

 

Galéria k článku