Nová neurologická ambulancia v našom meste

V súčasnej dobe v zdravotníctve Slovenskej republiky evidujeme veľký problém v nedostatku zdravotníckeho personálu a lekárov.

Z uvedeného dôvodu otvorenie novej neurologickej ambulancie u nás v meste je mimoriadne a potešujúce nie len pre našich občanov, ale aj širokého okolia.

V celom okrese Kysuckého Nového Mesta takáto ambulancia chýba. Práve v Krásne nad Kysucou popri ambulancií MUDr. Márie Olbertovej sa podarilo otvoriť ďalšiu neurologickú ambulanciu.

Veľká vďaka patrí MUDr. Petre Žovinovej, ktorá sa rozhodla pracovať práve v našom meste.

Podľa vyjadrenia primátora mesta Ing. Jozefa Grapu: „Po prvom kontakte s pani doktorkou som vedel, že spolupráca bude nadštandardná a spoločne sme prebudovali ambulanciu tak, aby plnila podmienky pri jej prevádzke. Od ďalších stretnutí, počas ktorých sme riešili čo najlepšie prerobenie ambulancie prešlo niekoľko mesiacov a konečný výsledok potvrdil, že v Krásne máme opäť lekársku službu, ktorú nám závidia i väčšie mestá.

Už prvé dni fungovania ambulancie ukázali, že záujem pacientov je enormný a že zriadenie novej neurologickej ambulancie bolo viac ako potrebné. Dôkazom je aj plná čakáreň pacientov.

Dúfame, že pre odbornú starostlivosť budú prichádzať občania z celých Kysúc, ktorí zároveň pri návšteve nášho mesta môžu využívať aj iné služby, ktoré mesto v súčasnosti poskytuje. Veríme, že sa nám podarí „prilákať“ ďalších lekárov, vďaka ktorým by už občania nášho mesta nemuseli dochádzať do iných miest a mali tak lekársku starostlivosť čo najbližšie k bydlisku.