Medzinárodný deň detí sme si užili naplno

Medzinárodný Deň detí patrí medzi najoslavovanejšie sviatky na Slovensku. V tento deň je všetka pozornosť sústredená na deti a tie sa ho už nevedia dočkať, je pre nich špeciálnym sviatkom.

Slnečný 5. jún 2022 Krásno nad Kysucou, námestie pred Kultúrnym domom plné detí, sladkostí, hier a zaujímavých atrakcií, aj taká bola prvá júnová nedeľa, ktorá sa niesla v duchu oslavy Medzinárodného dňa detí. V prvom rade symbolizuje dôležitosť týchto malých a krehkých bytostí.

Mesto Krásno nad Kysucou pripravilo skutočne bohatý program pre deti. Odštartoval ho veľkolepý koncert detí zo ZUŠ, v ktorom sa predstavili deti zo speváckeho zoskupenia, z tanečného odboru „Červené jabĺčko“, akustická gitara, saxofón, elektrická gitara, sláčikové oddelenie a heligónkový súbor. V areáli Základnej školy Mládežnícka prebiehala Cesta rozprávkovým lesom, kde si decká užili kopec zábavy. Pozrieť si mohli aj kynologické ukážky psovodov z Colného úradu Žilina, alebo ukážky práce hasičov. Nechýbalo ani obľúbené maľovanie na tvár, či historická lukostreľba spolku sv. Šebastiána. Zábavná bola i jazda na koňoch, vláčiku, autíčkach, či iných kolotočoch. Zadarmo si mohli deti poskákať na nafukovacej požiarnej zbrojnici so šmýkačkou, alebo sa odfotiť s maskotom SpongeBob. Každé dieťa bolo obdarované zmrzlinou BiBi od miestneho predajcu a inými sladkosťami v rámci programu Dňa detí.

„Prajem všetkým detičkám, nielen v tento deň, ale po všetky dni, aby mali šťastné a spokojné detstvo, na ktoré budú s láskou a úctou spomínať. Tie najkrajšie spomienky si deti uchovajú v pamäti po celý život. Preto ich povzbudzujme a vychovávajme k tým pravým ľudským hodnotám. Aby boli milované a dostávali od svojich blízkych čo najviac lásky. Vidieť úprimnú radosť v detských očiach je na nezaplatenie“, povedal primátor mesta Jozef Grapa.

Cieľom MDD bolo, je a bude urobiť deťom radosť, darovať im ešte viac svojej lásky i času a povedať im, aké sú pre nás výnimočné. Veríme, že mali nezabudnuteľný zážitok, právom si to zaslúžia.

Ďakujeme moderátorke Zuzane Zuzčákovej Gacíkovej, ktorá nás sprevádzala celým programom a všetkým, ktorí svojou ochotou a snahou nám pomohli zorganizovať Deň detí, pretože každé z nich je jedinečné.

Galéria k článku