Lumentúra je späť!

Po dlhom čakaní a nepriaznivej epidemiologickej situácii Vás rádio Lumen konečne pozýva na Lumentúru. Vyhliadli si atraktívnu lokalitu v Krásne nad Kysucou. Opäť sa podarí spojiť tri veci - zažiť svätú omšu, spoznať krásnu prírodu a stretnúť sa v spoločenstve pracovníkov rádia a jeho poslucháčov. 29. septembra si pripomíname sv. Michala, archanjela. Poďte s nami osláviť nebeského patróna rádia výletom do prírody!

Bohatý program, dobrá dostupnosť

Stretneme sa v sobotu 1. októbra v Krásne nad Kysucou pri mariánskej kaplnke, ktorá sa nachádza tesne vedľa železničnej stanice. Začiatok Lumentúry sme nastavili tak, aby ste ho stihli ak budete cestovať z väčších vzdialeností a aby sa vám to podarilo aj vtedy, keď budete prichádzať vlakom zo smeru Žilina alebo Čadca.

Svätá omša bude v kaplnke o 10:30 a celebrovať ju bude Marian Vojtek - dekan-farár v Krásne nad Kysucou. Po svätej omši sa vyberieme na novú kalváriu v Krásne nad Kysucou, ktorú požehnali v roku 2020. Dozviete sa viac o príbehu vzniku tejto kalvárie a užijete si postupne sa otvárajúce výhľady na krajinu.

Na vrchole kalvárie nás čaká 25 metrov vysoká rozhľadňa. Stojí na mieste, o ktorom legenda hovorí, že tu v dávnej minulosti stála strážna veža, ktorá chránila cestu i toto miesto. V spolupráci s OCR Kysuce a mestom Krásno nad Kysucou pre vás pripravujeme aj občerstvenie. Kysučania nás pohostia gulášom.

Viac informácií nájdete na stránke: www.lumen.sk