Krásno nad Kysucou navštívili historické vozidlá

Už 25. ročník Beskyd Rallye - spanilej jazdy historických vozidiel Beskydskou krajinou zavítal vo štvrtok 28. júla 2022 do mesta Krásno nad Kysucou. Pri príležitosti tohto jubilea, ako vďaku za skvelú spoluprácu, obdržal primátor mesta Jozef Grapa z rúk organizátora podujatia Václava Dostálka trofej z limitovanej edície, ako aj brožúru v ktorej sú zaznamenané všetky doterajšie ročníky Beskyd Rallye. Tohtoročná edícia Beskyd Rallye je výnimočná nielen okrúhlym jubileom, ale aj rozsahom, keď sa tohto podujatia zúčastnilo takmer 120 posádok historických vozidiel nielen zo Slovenska, Čiech a Moravy, ale aj Nemecka, Rakúska, Poľska, Francúzska a Veľkej Británie.

V letných mesiacoch sa u nás pravidelne zastaví toto múzeum na kolesách, ako vravíme týmto veteránom. Chcem organizátorom poďakovať, že už roky sa tu stretávame v Krásne na dlhšej zastávke, aby všetkým občanom, turistom a nadšencom historických vozidiel urobili radosť. Je to dar pre všetkých ľudí, aby si mohli tieto skvosty na kolesách pozrieť priamo v našom meste a nemuseli kvôli tomu ďaleko cestovať. Môžu si tak detailne pozrieť vozidlá, ktoré videli len v televízii a porozprávať sa s ich majiteľmi. Ja majiteľom, ktorých mnohých poznám po tých rokoch čo chodia do Krásna aj osobne, chcem popriať veľa zdravia a veľa kilometrov bez nehody. Je to 25. ročník tohto podujatia a ja verím, že minimálne ďalších 25 rokov bude Beskyd Rallye do Krásna nad Kysucou chodiť, aby potešila našich občanov.“, povedal primátor mesta Jozef Grapa

Aj tento rok sa uskutočnilo požehnanie všetkých automobilových veteránov dekanom farnosti Krásno nad Kysucou Marianom Vojtekom. Božie požehnanie má všetkých majiteľov týchto historických vozidiel šťastne sprevádzať a ochraňovať na cestách.

Galéria k článku