Dni mesta máme úspešne za sebou

Ako už býva zvykom, prvý septembrový víkend patrí v Krásne nad Kysucou oslavám, ktoré nesú názov „Dni mesta“ pri výnimočnej príležitosti, akou je 21. výročie od štatútu mesta. Tento rok sme však netradične začali o niečo skôr, a to hneď 1.septembra. Doobeda sme odštartovali „Detské super preteky“, ktoré boli zároveň pomyselnou rozlúčkou s prázdninami. Pretekov sa zúčastnilo viac ako 90 detí, ktoré boli rozdelené do troch vekových kategórií: Baby (deti vo veku od 4-6 rokov), Mini (deti vo veku 7-9 rokov) a Junior (deti vo veku 10-12 rokov). Takáto bohatá účasť milo prekvapila nás všetkých, na najmä Janka Drahňáka, ktorý nám spolu so svojou manželkou s celými pretekmi pomáhal, zároveň skompletizoval a vytváral jednotlivé disciplíny.

Výsledky detských super pretekov:

Kategória Baby: 1. miesto: Saška Kubová,  2.mieste: Šarlotka Ďurčanová a 3.miesto: Peter Kormanec.

Kategórii Mini: 1. miesto: Tomáš Seko, 2. miesto: Júlia Vršková, 3.miesto: Pavlínka Čimborová.

Kategórii Junior: 1. miesto: Sára Drahňáková, 2.miesto: Damián Kapitulčin, 3.miesto: Gregor Murčo.

Všetky deti dostali na pamiatku diplom za účasť a medailu, ako motiváciu, že nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.

Večer nás však čakal veľkolepý koncert nezabudnuteľnej a nestarnúcej kapely Tublatanka. O 18:00 pódium patrilo speváčke Michaele Martykanovej so skupinou KOMA. Presne o 20:00 zazneli tie najlepšie hity v originálnom prevedení kapely Tublatanka, sprevádzané svetelnými  a dymovými efektami. Pre každého to bol určite nezabudnuteľný zážitok. V dobrej nálade a zábave pokračovala kapela Veľký dom, ktorá známymi hitmi zabávala všetky vekové kategórie  do neskorých večerných hodín.

Sobotné ráno prišlo na námestie pred Kultúrnym domom viac ako 100 účastníkov, ktorých pritiahla túžba spoznávať krásu našich osád počas Turistického pochodu „Krížom krážom osadami“. Tento rok bola hlavnou výzvou bonusová trasa (červená trasa), ale opačným smerom, v dĺžke 30 km, v približnom čase zdolania 11,5 hod. Túto výzvu prijali a zároveň absolvovali: Tomáš Kupec, Helena Kupcová, Viera Matejičková, Terézia Martikánová. Poobede sa námestím niesli tóny latino hudby, ktorá vyhrávala do tanečných krokov Zumby, najskôr pre Kids zumbu a potom Zumbu pre všetkých,ktorí mali chuť hýbať sa. Inštruktorkami sa stali Vierka Krčmáriková inštruktorka Zumba Fitness a Strong Nation.  S radosťou sa k nám pripojila aj Veronika Mrazová, taktiež inštruktorka Zumby.

V nedeľu sme začali ďakovnou sv. omšou, ktorú celebroval dekan farnosti vsdp. ICLic. Mgr. Marian Vojtek a kaplán dp. Mgr. Miroslav Crkoň. Ako býva zvykom, anjelským hlasom spievala skupina Makabi.

O 13tej hodine bol odštartovaný už 12. ročník Hasičskej súťaže o pohár primátora mesta. V súťaži sa najlepšie darilo ženám s Radôstky, ktoré sa umiestnili na prvom mieste a druhá priečka patrila ženám z Vychylovky. Medzi mužmi boli najlepší hasiči z Krásna nad Kysucou, druhé miesto patrilo mužom z Novej Bystrice a na treťom mieste skončili muži z Radôstky. Putovný pohár primátora mesta Krásno nad Kysucou ostáva teda doma.

V rámci kultúrneho programu sa predstavila ľudová hudba Kysucká muzička, ľudová zabávačka Ozefa Omáčkech z Krakován. Pódium patrilo aj  žiakom zo ZUŠ Krásno nad Kysucou, ZUŠ Kysucký Lieskovec, Školy heligonkárov pod vedením Mgr. Jarky Jelinkovej, ktorí rozozvučali celé pódium heligónkami a krásnym spevom. Ďalej sa nám predstavila domáca folklórna skupina Vrabčiar a obľúbený Kysucký prameň. Nezabudnuteľného speváka Karola Duchoňa nám pripomenul vynikajúci Ľudo Kuruc band ako Karol Duchoň revival. Záver programu patril skupine Cimbal Brothers, ktorá bola skutočne zárukou kvalitnej a svetoznámej hudby v jedinečnom cimbalovom prevedení. Tancovalo a spievalo celé námestie. Záverečným prekvapením ich vystúpenia bola aj spoločná pieseň s moderátorkou programu Zuzanou Zuzčákovou Gacíkovou.

Takto sme sa spoločne rozlúčili s letnými prázdninami. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii jednotlivých dní a programov, zvukárom, kameramanom, fotografom, aby tieto krásne chvíle boli čo najviac zaznamenané. No v neposlednom rade vám všetkým, ktorí ste sa stali súčasťou Dni mesta Krásno nad Kysucou. Tešíme sa opäť o rok!

Galéria k článku