Dlhoočakávané Ondrejovské hody

V Krásne nad Kysucou sa prvú decembrovú nedeľu konali tradičné Ondrejovské hody, na počesť patróna nášho kostola a celej farnosti, svätého Ondreja. Slávnostná omša sa začala sprievodom kňazov a miništrantov. Svätú omšu celebroval dekan farnosti vsdp. ICLic. Mgr.  Marián Vojtek s kaplánom dp. Mgr. Miroslav Crkoňom. Svätú omšu svojim anjelským spevom sprevádzala skupina Makabi.

Od skorých ranných hodín sa po meste šírila vôňa perníčkov a medovníkov, sladkostí, ale aj chutnej medovinky. Každý si určite prišiel na svoje. Samozrejme nechýbali ani tradičné zabíjačkové špeciality a vystavované prasiatko. Ďalšou výbornou pochúťkou bol určite chlieb s masťou a cibuľou, tlačenka, klobáska, alebo kapustnica. Počasie nám tento deň skutočne prialo, ale predsa, ak niekomu bola zima, mohol sa ponúknuť aj horúcim punčom z rúk pána primátora Ing. Jozefa Grapu.

Stánkový sortiment bol aj tento rok veľmi pestrý. Všetci prítomní sa tešili, že konečne po dvoch rokoch sa mohli Ondrejovské hody opäť uskutočniť.

Celkovú hodovú atmosféru dopĺňali piesne v podaní Kysuckej muzičky a Folklórnej skupiny Vrabčiar.

Galéria k článku