Detské centrum otvorilo svoje brány

Nebolo tajomstvom, že v meste sa buduje detské centru, no záujem a radosť detí milo prekvapila. A tak realita predčila očakávanie.

„Myšlienka zriadiť detské centrum v našom meste bol výborný nápad, svedčia o tom i ohlasy rodičov a detí, ktoré prišli na slávnostné otvorenie. Všetci sa tešili na nové hračky, autíčka, bábiky, modernú magnetickú tabuľu, na ktorú môžu kresliť, prikladať magnetky v podobe číslic a písmen. Deti ocenili i drevenú kuchynku a dielňu s náradím. Najviac však zaujalo ihrisko s guličkami, ktoré si vyskúšalo svoju nosnosť. Nápor detí, ktoré zdolávali prekážky bol tak veľký, že parametre ktoré uvádzal výrobca boli vyskúšané niekoľkonásobne“, povedal primátor Jozef Grapa.

Na deti čakalo milé vystúpenie v podaní šašulienky Vendelíny, ktorá pre nich pripravila zábavný program. Pred slávnostným otvorením detského centra každé dieťa dostalo bublifuk. V záplave bublín primátor mesta Jozef Grapa spolu s projektovým manažérom ariaditeľom Organizácie cestovného ruchu Kysuce Matejom Šimáškom netradične praskli balón, ktorý zároveň otvoril dvere do detského centra.

Mesto Krásno nad Kysucou je povinné sa postarať nielen o školské a predškolské zariadenia, ale i o voľnočasové aktivity pre tých najmenších. Okrem stavania detských ihrísk sme chceli zrealizovať i túto spoločenskú miestnosť, ktorá je jediná svojho druhu na Kysuciach s tým, že je bezplatná a v správe mesta. Unikátom je prepojenie centra s mestskou knižnicou a dúfam, že záujem o knihy bude trvalý“, dodal primátor.

Otvorenie si nenechal ujsť ani starosta obce Zborov nad Bystricou J. Hlavatý s rodinou. “ Je to veľmi pekné gesto od primátora mesta, vďaka mu za toto centrum, lebo bude slúžiť celej bystrickej doline a výhodou je, že je bezplatné pre všetkých návštevníkov nielen pre krásňanov“, povedal starosta J. Hlavatý.

Zariadenie bude sociálnou sieťou detí a rodičov aj v prípade nepriaznivého počasia.

Galéria k článku