Ďalšie stretnutie našich seniorov za tretí štvrťrok 2022

V živote človeka sú okamihy, keď si uvedomujeme, čo znamenajú roky i jeseň života. Vedenie mesta si túto skutočnosť uvedomuje počas celého roku, a preto ako znak vďaky, každé tri mesiace organizuje "Stretnutie seniorov" nášho mesta. V stredu 5.10.2022 prijalo pozvanie takmer 120 dôchodcov, ktorí prišli stráviť svoj čas v príjemnej spoločnosti svojich známych, susedov, bývalých kolegov, kamarátov v priestoroch jedálne Domys, nachádzajúcej sa v priemyselnom parku.

Pred slávnostným obedom sa našim spoluobčanom prihovoril primátor mesta Ing. Jozef Grapa, ktorý všetkým prítomným poďakoval, že prišli spoločne stráviť príjemné popoludnie práve aj na mieste, ktoré pre mnohých prítomných pripomínalo istú nostalgiu pri spomienkach na bývalú "Drevinu" (Kysucké drevárske závody). Poďakoval všetkým prítomným sa celoživotnú prácu, ktorú preukazovali aj pri budovaní svojho mesta. Po slávnostnom prípitku nasledovala pestrá paleta piesni v podaní Folklórnej skupiny Vrabčiar, ktorá prítomným nie len z radosti zaspievala, ale popriala: "mnoho zdravia, lebo je vzácne, veľa šťastia, lebo je krásne, veľa lásky, lebo je jej málo a najmä nech sa naďalej tešia z každej chvíle." Piesne v ich podaní odzneli aj po chutnom obede a kávičke.

Učite pre našich jubilantov bola táto chvíľa spoločného stretnutia príjemná. Zaspomínali si na šťastné i menej šťastné momenty v živote, porozprávali sa s priateľmi, ktorých dlhšiu dobu nevideli.
Nezabúdajme neustále ďakovať našim starým rodičom, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úctu si zaslúžia naše mamy, otcovia, prarodičia, tí, ktorí spoločne pre nás vytvárali lepšiu budúcnosť. Venujme sa našim starkým, zaujímajme sa o nich, na najmä nezabúdajme odkiaľ pochádzajú naše korene.

Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie s našimi seniormi.

Galéria k článku