Venované mamám

Milé mamičky a babičky, druhá májová nedeľa už dlhé roky patrí najkrajšiemu titulu, aký môže žena mať. Je to práve to jednoduché, láskyplné a jedinečné oslovenie MAMA.

Mrzí ma, že už druhý rok nemôžeme spoločne zdieľať radosť z oslavy tohto sviatku, ale zdravie je prvoradé pre nás všetkých.

Mama je nespočetne veľakrát vyslovené slovo každého dieťaťa. Láska matky prechádza celým našim životom, lebo všetci sme deťmi našich rodičov. Nekončí tým, že vyrastieme, ale pokračuje ďalej a sprevádza nás i počas dospelosti. Matka a otec, ktorí s láskou privítajú nový život, spolupracujú s Bohom na veľkom diele života. Byť mamou, je najkrajšie povolanie každej ženy. Toto poslanie je krásne a náročné zároveň.

Deň matiek je špeciálny čas povedať našim mamám ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu vďačnosť za všetko, čo pre nás urobili. Preto mi dovoľte, milé matky, aby som Vám zo srdca poďakoval za Vašu obetavosť, nekonečnú lásku a trpezlivosť pri výchove Vašich detí. Je to sviatok našich najdrahších bytostí.

V mene Vašich detí, Vám ďakujem, za každú rozprávku, ktorou ste obohatili detskú dušu. Za každú pieseň, zaspievanú nad kolískou. Za každý bozk na dobrú noc, za každé ráno a každý deň s mamou. Možno sa mnohé matky na svoje deti dívajú už z diaľav iného sveta... Spomeňme si aj na ne, hoci odišli do večnosti. Ich lásku budeme navždy cítiť vo svojom srdci, lebo mama je balzam na dušu.

Milé matky, babky, prajem Vám, aby ste mali vždy radosť zo svojich detí a svojich vnúčat. Ak sa vo Vašich očiach niekedy kvôli nim objavia slzy, nech sú to len slzy šťastia. Milé mamky, buďte zdravé, láskavé, milujte svoje deti a buďte na ne pyšné".

Ing. Jozef Grapa
primátor mesta