V Krásne sa riešila doprava na Kysuciach

Doprava na Kysuciach je dlhodobo katastrofálna a pripravované rekonštrukcie nosných objetkov na medzinárodnej ceste I/11 túto situáciu ešte horší. Problémy, ktoré sa v poslednom čase ukazujú pri dodržiavaní harmonogramu na príprave D3 a posúvanie termínov nedávajú veľkú nádej na rýchle zlepšenie celej situácie.

Z tohto dôvodu sa v stredu 10. novembra 2021 uskutočnilo stretnutie na Mestskom úrade v Krásne nad Kysucou. Rokovania sa zúčastnili zástupcovia Slovenskej správy ciest, ktorá je investorom rekonštrukcie mostu v Radoli a v Lieskovci, ďalej zástupcovia Dopravného inšpektorátu v Čadci, v Žiline, predseda dopravnej komisie ŽSK, poradca ŽSK, splnomocnenec predsedníčky ŽSK pre výstavbu D3 a rýchlostných komunikácii a primátor mesta Krásna nad Kysucou.

Dohodli sa na niektorých opatreniach, ktoré by mohli pomôcť prekonať dopravný kolaps pri rekonštrukcii uvedených mostov budúci rok, ako i ďalších možností zrýchlenia priepustnosti svetelnej križovatky I/11. Správa ciest na základe jednaní naplánuje do svojho rozpočtu financie na vypracovanie projektu pre zvýšenie bezpečnosti chodcov a pre zlepšenie napojenia jednotlivých obcí v úseku Krásno – Brodno.

„Hlavnou úlohou je požadovať od zodpovedných urýchlenie dostavby D3, zároveň je potrebné do tejto doby prijať opatrenia, aby sa situácia na I/11 nezhoršovala, “ uzatvára Jozef Grapa.

Galéria k článku