Úprava zelene pri parkovisku

Neskorá jeseň je časom, kedy sa príroda a rastliny ukladajú na zimný odpočinok. Tento čas je vhodný využiť aj na úpravu zelene, ktorá sa nedá urobiť v priebehu roka.

Mestské parkovisko, ktoré sa nachádza pri kostole sv. Ondreja apoštola, je veľmi frekventované vodičmi, ktorí chodievajú na nákupy do jednotlivých obchodných prevádzok, za službami /Pošta/ a iné, ktoré sa nachádzajú v Dome služieb.

Výjazd z parkoviska znepríjemňovali vyrastajúce kríky, ktoré bránili vo výhľade vodičom. Preto mesto pristúpilo k úprave zelene medzi parkoviskom a cestou II. triedy. Pred nedávnom bola upravená pravá časť parkoviska, ktorá mala veľmi dobrú odozvu nielen medzi vodičmi, ale aj občanmi mesta. Jednofarebné kríky, ktoré bránili výhľadu na cestu nahradí nová záhradná architektúra, nízke kry a plazivé rastliny, doplnené farebnou kamennou výstelkou.

„Verím, že sme zlepšili výhľad z pravej strany parkoviska a vodiči ocenia úpravu i ľavej strany. Úprava zelene spolu s dopravným zrkadlom, ktoré je umiestnené na budove Jednoty zvýši bezpečný výjazd z parkoviska a celej ulice Lazná“, dodal primátor Jozef Grapa.

Galéria k článku