Nový život pre našu knižnicu

Mesto Krásno nad Kysucou realizovalo v roku 2021 projekt, ktorý finančne podporil Fond na podporu umenia. Naša mestská knižnica tak získala finančného prostriedky na zakúpenie nového interiérového vybavenia.

Zámerom projektu bolo zmodernizovať a zestetizovať interiér Mestskej knižnice v Krásne nad Kysucou. V rámci projektu bolo obstaraných 14 nových regálov vyhovujúcich požiadavkám bezpečnosti, ktoré svojím vzhľadom zútulnia prostredie knižnice. Záujemcom o štúdium a prácu priamo v knižnici budú slúžiť 2 nové stoly pre používateľov a priestor pre najmenších návštevníkov knižnice bol oživený novým kobercom.

Cieľom projektu bolo skvalitnenie a modernizácia knižnično-informačných služieb zodpovedajúcim súčasnej dobe, ktoré budú viesť k spokojnému návštevníkovi knižnice, čitateľovi a používateľovi knižnično-informačných služieb, ktorý sa rozhodne využiť služby knižnice.

Cieľovou skupinou boli všetci súčasní ale aj potencionálni používatelia a čitatelia z radov obyvateľov nášho mesta a okolia.

  • Názov projektu: Vdýchnime knižnici nový život
  • Program: 5.1 Knižnice
  • Podprogram: 5.1.2. Vybavenie knižníc a menšia knižničná infraštruktúra
  • Dotácia: 2 000,00 Eur
  • Spolufinancovanie: 550,00 Eur

Veríme, že modernizácia knižnice sa pozitívne odzrkadlí v spokojnosti čitateľov a návštevníkov knižnice a staro-nové priestory prilákajú aj nových používateľov.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia
Fond na podporu umenia logo