Netradičný Mikuláš v Krásne nad Kysucou

Minulý rok sme sa tešili z príchodu sv. Mikuláša a z vianočných trhov, tento rok vláda SR vyhlásila lockdown a Mikuláš nestihol rozdať deťom sladkú nádielku. Ale kde je vôľa tam je sila.

Na mestskej radnici sme hľadali spôsob, ako obdarovať naše deťúrence mikulášskym balíčkom, ktoré celý rok poslúchali, robili radosť rodičom, učiteľom a vzorne reprezentovali mesto na športových a iných súťažiach. Vďaka zástupkyni riaditeľa ZŠ a triednym učiteľom za dodržania všetkých pandemických opatrení sa mikulášsky balíček prostredníctvom primátora mesta Jozefa Grapu dostal ku každému žiakovi prvého stupňa. Žiaci druhého stupňa nemusia byť smutní, balíčky im budú odovzdané keď sa vrátia do školských lavíc.

V materských školách sladké balíčky rozdali pani učiteľky. Deti by zostali veľmi sklamané, keby darčeky nedostali. Na Mikuláša s anjelom a čertom sa veľmi tešili, o čom svedčí aj množstvo básní a piesní, ktoré mali deti nacvičené. „Bol to pre mňa nádherný mikulášsky koncert, za ktorý im ďakujem aj pani učiteľkám za ich obetavosť. Každý rok myslíme aj na deti zo susedných obcí, ktoré dnes medzi nás neprišli, preto sme zvyšné mikulášske balíčky odovzdali prostredníctvom riaditeľa Kysuckej nemocnice na covid oddelenie. Je to malé poďakovanie za všetkých krásňanov, ktorí tu boli hospitalizovaní a vďaka obetavosti zdravotníkov sa mohli vrátiť späť domov. Verím, že budúci rok príde Mikuláš spolu s anjelom a čertom na saniach ako to bolo po iné roky“ povedal primátor.

Možnože to úplne nenahradí tradičného Mikuláša ale pri obdarovaní deťom svietili očká a úprimne sa tešili z darčekov. Boli radi, že Mikuláš na nich nezabudol a balíčky im predsa odovzdal.

Vo večerných hodinách na sviatok sv. Mikuláša primátor mesta Jozef Grapa rozsvietil vianočný stromček pre Mestským úradom a pri kostole sv. Ondreja. Mesto Krásno nad Kysucou sa rozžiarilo vianočnou výzdobou. Veríme, že vianočná výzdoba umocní atmosféru Vianoc i keď sa vianočné trhy nemôžu konať kvôli pandémii a opatreniami s ňou súvisiacimi.

Galéria k článku