Netradičný Deň detí

Vidieť radosť v detských očiach je jeden z najkrajších darov, ktoré v živote môžeme dostať.

Prvý deň v mesiaci jún sa už tradične spája s oslavou medzinárodného Dňa detí. V Krásne nad Kysucou sme si pripomenuli tento sviatok aj napriek pandemickým opatreniam.

Keby sa ma Boh spýtal, ktorú časť života by som chcel prežiť ešte raz, bez váhania by som odpovedal, že roky, kedy naše deti boli malé.

Dnes som s radosťou zavítal do ZŠ Mládežnícka a materských škôl, aby som obdaroval naše deti malým darčekom. Aj keď viem, že to nenahradí kultúrne podujatie, ktoré sme zvykli organizovať pri príležitosti tohto sviatku, verím, že tento sladký balíček bude malou náhradou.

S niektorými detičkami sme sa stretli i na ihrisku s umelou trávou, kde im pani učiteľky prichystali pekný športový program. Chvíľu som ich pozoroval a uistil som sa, že nám tu vyrastá nádejná mladá generácia športovcov. Do aktivity futbalu sa zapojil aj môj vnúčik a musím priznať, že si rolu starého otca veľmi užívam.

Milé deti, prajem Vám z celého srdca veľa zdravia, kopec dobrých kamarátov, aby ste si užívali bezstarostné detstvo, lebo jeho hodnotu pochopíte až keď vyrastiete“, povedal primátor Jozef Grapa.

Úloha rodiča je poslanie. Je to asi tá najdôležitejšia a najzodpovednejšia vec pri výchove dieťaťa. Preto si užívajme spoločné chvíle s našimi deťmi, keď sú v našej blízkosti, keď ich bezprostredne držíme za ruku, keď sa pýtajú, odpovedajme.

Pri čítaní rozprávok ich naučme rozoznávať dobré od zlého, učme ich k statočnosti, k čestnosti a vštepujme im bezpodmienečný pocit lásky, lebo si to zaslúžia všetky deti na celom svete.

Dieťa je naplnením života, jediná skutočná hodnota, čo po nás zostane..

Galéria k článku