Medzinárodné cyklistické preteky „Okolo Slovenska“

Dňa 18. 9. 2021 štartuje 3. etapa Medzinárodných cyklistických pretekov „Okolo Slovenska“ v našom okrese Čadca. V uvedený deň je naplánovaná trasa od obce Radôstka, približne okolo 12.18 hod.

Trasa pretekov v uvedený deň je plánovaná štartom v meste Dolný Kubín o 11.15 hod., okolo 12.15 hod. budú prechádzať obcou Radôstka v okrese Čadca po ceste III/2035. Ďalej v smere na Starú Bystricu, mesto Krásno nad Kysucou po ceste II/520. Cez mesto Krásno nad Kysucou (popod cestu I/11) by mali prechádzať o 12.30 hod.. Následne po ceste I/11 v smere na mesto Čadca, časť Horelica, Námestie Slobody v meste Čadca, kde bude „RÝCHLOSTNÁ PRÉMIA“ cca okolo 12.44 hod.. Pretekári odbočia na Moyzesovu ulicu a následne na cestu II/487 v smere do mesta Turzovka. V meste Turzovka odbočia na cestu II/541 Vysoká nad Kysucou – časť Semeteš, kde v čase okolo 13.15 hod. bude „Vrchárska prémia“ a budú pokračovať do okresu Bytča s cieľom v Považskej Bystrici.

Týmto chceme požiadať všetkých účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť v týchto úsekoch, trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledne rešpektovanie pravidiel cestnej premávky, pokynov polície a oprávnených osôb, ktorí budú dozerať na plynulý priebeh pretekov.

Upozorňujeme všetkých účastníkov cestnej premávky, že počas prejazdu pretekárov, doprovodných a technických vozidiel konvoja sa budú vykonávať úplné uzávierky ciest, hlavne križovatiek, kruhových objazdov a neprehľadných úsekov ciest.

Veríme, že i s Vašou pomocou, rešpektovaním pokynov polície, či oprávnených osôb nedôjde k ohrozeniu pretekárov ako i ostatných účastníkov cestnej premávky a budeme sa tešiť z pekného športového zážitku.