Európsky týždeň mobility 2021

Európsky Týždeň Mobility ETM prebieha každý rok od 16. do 22. septembra a umožňuje mestám či obciam vyskúšať si alternatívy trvalo udržateľnej dopravy. Motivovaním jednotlivcov, aby si volili udržateľné spôsoby dopravy, ako sú verejná hromadná doprava, pešia chôdza či cyklistika, môžeme znížiť emisie uhlíka, zlepšiť kvalitu ovzdušia a urobiť z mestských častí príjemnejšie miesta pre život a prácu.

Do kampane ETM sa každoročne zapája viac sídel z rôznych krajín a nepochybne aj mesto Krásno nad Kysucou. V roku 2020 sa zapojilo celkom až 53 krajín s počtom 2945 zaregistrovaných samospráv. Stúpajúci počet prihlásených sídel je citeľný aj na Slovensku. V roku 2020 sa do kampane pridalo až 55 slovenských miest a obcí.

Kampaň sa teraz snaží motivovať všetkých bývalých a budúcich účastníkov, aby sa zapojili do 20. ročníka EURÓPSKEHOTÝŽDŇAMOBILITY pod tohtoročným sloganom „Buďme zdraví, cestujme ekologicky“.

Spoločnosť ANTIK Telecom sa ako najväčší prevádzkovateľ zdieľanej dopravy bikesharingu na Slovensku každoročne podieľa na akcii Európskeho týždňa mobility.

Tento rok majú pre širokú verejnosť pripravený balíček, ktorý oprávňuje na: 5 hodín bicyklovania každý deň počas trvania akcie bez potreby vloženia depozitu alebo kreditu.

Záujemcovia tak môžu využiť bicykle bez potreby vložiť akékoľvek peniaze, stačí ak si nainštalujete aplikáciu a po registrácii zadáte v časti VOUCHER kód: WNE2JF. Následne budete môcť v termíne od 16.09. do 22.09. 2021 jazdiť úplne zadarmo a nechať svoje auto doma.