Druhý ročník turistického pochodu zmapoval osady Krásna

Druhý ročník turistického pochodu zmapoval osady dňa 4. septembra 2021. Zorganizoval ho Turistický oddiel HKO a mesto Krásno nad Kysucou, pri príležitosti dvojdňovej akcie Dni mesta Krásno nad Kysucou.

K dispozícii boli tri trasy: modrá (krátka) trasa 11,5 km - 4,5 hod., zelená (stredná) trasa 20 km - 7,5 hod a červená (dlhá) trasa 30 km. Klobúk dole všetkým, ktorí neúnavne zdolali najdlhšiu - červenú trať. Na turistiku sa zaregistrovalo približne 140 turistov, ktorí sa po úvodných slovách zástupcu primátora mesta Jaroslava Pagáča a primátora mesta Jozefa Grapu rozprchli po vybraných trasách.

Väčšina turistov si vybrala modrú trasu, ktorá je spojená s prehliadkou rozhľadne U Jantov a krížovej cesty. Ďalší si zvolili náročnejšiu trať dlhú 20 km a tú najťažšiu zdolali iba tí zdatnejší turisti. Podľa zaslaných infomácií sa to podarilo Márii Ondruškovej a Petrovi Pastorekovi zo Žiliny - 30 km za 5hodín a 43minút, Petrovi Falkanovi a Martine Červenej, ktorí absolvovali 30km za 5 hodín a 40 minút. Z Krásna túto trasu prešiel Peter Kršiak, Michal Pagáč a Peter Oškrobaný s časom 9hodín 55minút.

V turistickú sobotu bola s nami na potulkách osadami mesta aj televízna relácia Televíkend, ktorá bude odvysielaná na RTVS 2 dňa 2. októbra 2021 v ranných hodinách.

Účastníci tohto skvelého podujatia mali možnosť bližšie spoznať krásňanské osady, pokochať sa krásnou prírodou, tradičnou ľudovou architektúrou, otestovať svoje fyzické schopnosti a v neposlednom rade nadviazať nové priateľstvá.

Ďakujeme všetkým turistom, milovníkom prírody za účasť a budúci rok sa na Vás opäť tešíme pri spoznávaní malebného mesta Krásno nad Kysucou.

Foto: E. Koprna, R. Kuljovský

 

Galéria k článku