Cezhraničná spolupráca s Gmina Nowiny

Realizácia cezhraničných projektov v rámci operačného programu Interreg PL - SK zanechala odozvu aj v Poľskej republike. Nápady, ktoré mesto uskutočnilo cez tieto projekty v rámci Európskej únie majú úspech aj na poľskej strane.

V stredu 11. augusta 2021 navštívil naše mesto riaditeľ Slovenského inštitútu vo Waršave Adrián Kromka a starosta obce Gmina Nowiny Sebastian Nowaczkiewicz. Na radnici ich srdečne privítal primátor mesta Jozef Grapa. V priateľskej diskusii sa rozprávali o budúcej spolupráci s novým partnerským mestom Gmina Nowiny, o nových výzvach, o prezentácii mesta Krásno nad Kysucou a Kysúc na Slovenskom inštitúte vo Waršave.

„Táto ponuka je samozrejme zaujímavá, zároveň je i uznaním dobrej propagácie nášho mesta, doterajších výsledkov usilovnej práce a vízie rozvoja mesta“, povedal primátor J. Grapa.

Obe strany sa zhodli na tom, že za úspešné projekty sú vybrané len tie, ktoré majú hodnotnú myšlienku a sú niečím výnimočné oproti ostatným konkurenčným. Gmina Nowiny je rozlohou územia podobná nášmu mestu ako i priemyslu. Organizuje podobné športové a kultúrne akcie.

Ďalšia spolupráca týchto dvoch regiónov môže priniesť nové nápady a výsledky, ktoré pomôžu ďalšiemu rozvoju spomínaných miest.

Galéria k článku