Čas vianočný

Končí sa adventné obdobie a najkrajšie sviatky roka sú tu. Vianoce sú spájané predovšetkým s narodením Ježiša Krista. V skutočnom Betleheme panovala atmosféra lásky, preto sa stal vianočným symbolom.

Drevený betlehem, ktorý mesto Krásno nad Kysucou pravidelne inštaluje na námestí sv. Ondreja, je v životnej veľkosti. Nájdeme tu tradičnú rodinu, malé pacholiatko uložené v jasličkách, jeho matku Pannu Máriu, pestúna sv. Jozefa, troch kráľov - mudrci z východu a domáce zvieratá. Postavy v rámci rezbárskeho sympózia vytvorili umeleckí rezbári a robia radosť obyvateľov mesta počas Vianoc.

„Betlehem pri kostole pripomína veriacim i návštevníkom čaro Vianoc a najmä ich podstatu, narodenie malého Ježiška. Som rád, že tento nápad s postavením betlehema pred pár rokmi sa stal obľúbeným pre rodiny s malými deťmi. Rodičia im opisujú scenerické postavy a vysvetľujú pravý význam Vianoc. Stretávam tu i rodiny, ktoré sa fotia na pamiatku do rodinného albumu. Snažíme sa priestor pri kostole spríjemniť i vianočným stromčekom a vianočnou výzdobou. S námahou lovím v pamäti, kedy bol tento priestor prázdny, pochmúrny, tieto symboly Vianoc tu chýbali“, povedal primátor Jozef Grapa.

Nezabúdajme na podstatu Vianoc, tešme sa z Božej rodiny a nie z materiálnych vecí, pretože tie sú pominuteľné. Príde čas, kedy bude nadovšetko krásne vrátiť sa k spomienkam.

Krásne Vianoce!

Galéria k článku