Zápis do 1. ročníka ZŠ

Vážení rodičia,
usmernením Ministerstva školstva , vedy, výskumu a športu SR je oficiálne vyhlásený zápis detí do 1. ročníka od 15.4. do 30.4.2020. Vzhľadom na to, že naša škola spustila online prihlasovanie elektronickou prihláškou cez stránku školy už skôr (ešte pred uzatvorením škôl), všetky prihlášky platia a nemusíte ich vypisovať znovu. Prosíme rodičov, ktorí ešte nezapísali svoje dieťa do 1. ročníka, aby tak urobili prostredníctvom elektronickej prihlášky na stránke našej školy. Ak ste ju vyplnili, odoslali správne a do prihlášky zadali emailovú adresu, príde Vám o tom potvrdzovací e-mail.

V prípade, že niekto z rodičov chce odklad školskej dochádzky pre svoje dieťa, napíše žiadosť v zmysle: Žiadam riaditeľstvo školy o odklad školskej dochádzky pre moje dieťa (meno, priezvisko, dátum narodenia, bydlisko)pre školský rok 2020/2021z dôvodu (uvedie dôvod, napr.: zdravotný, na žiadosť rodiča). Žiadosť o odklad posielajte na e-mail: renata.zatkova@zsknk.sk.

Zriaďovateľ určil dátum a čas -  27.4.2020 v čase od 13,00 do 15,00 hod. pre rodičov, ktorí nemajú možnosť elektronicky komunikovať so školou. Rodič sa dostaví  osobne do školy – bez dieťaťa, kde za dodržania hygienicko – epidemiologických opatrení dostane formulár na vyplnenie údajov potrebných pre zápis dieťaťa do školy (je potrebné mať so sebou rodný list dieťaťa).

Základná škola podľa školského zákona vyžaduje pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky osobné údaje o deťoch a o identifikácii zákonných zástupcov dieťaťa. Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania ( to je tlačivo s podpisom obidvoch rodičov, kde súhlasíte, aby Vaše dieťa chodilo do našej ZŠ a ktoré Vám dali p. učiteľky v MŠ - netreba ho teda posielať). 

Dobrovoľný príspevok na zakúpenie pracovných zošitov k Šlabikáru, matematike a rozvoja čitateľskej gramotnosti – 15eur, ktoré sa tradične vyberajú v rámci  zápisu, vyberieme na začiatku školského roka.

Stalo sa peknou tradíciou, že prváčikovia dostávajú na začiatku roka od pána primátora mesta Ing. Jozefa Grapu pekný a zároveň praktický darček - sadu pomôcok na výtvarnú výchovu. Tieto pomôcky nemusia rodia deťom kupovať ani nasledujúci školský rok 2020/2021. Dostanú ich od primátora pri nástupe do školy.

Všetky doplňujúce informácie nájdete na:
https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/zapis-do-zs-a-ms/