Veľkonočné prianie primátora mesta

Vážení spoluobčania, milí Krásňania,
v týchto dňoch sme v očakávaní Veľkonočných sviatkov, avšak tohtoročné sviatky sú trochu iné a zvláštne tým, že opatrenia v rámci pandémie nám akoby spomalili život a to čo sme doteraz brali ako samozrejmosť sa nám občas zdá ako vzácnosť. Máme viac času zamyslieť sa nad ozajstnými hodnotami, ale aj vzťahmi medzi sebou a druhými, ale uvedomujeme si aj, že zdravie je tá najcennejšia hodnota.

Ak po iné roky boli ulice plné zhonu a mnoho ľudí sa presúvalo hore dole za nákupmi, teraz sme si uvedomili i takú maličkosť, že prejsť sa v bezpečí prírody je veľká vec a ak sme stretávali desiatky ľudí každodenne, teraz sme radi keď sa porozprávame so svojimi najbližšími a zistíme aká je to vzácnosť mať vedľa seba niekoho blízkeho.

Pre nás kresťanov je Veľká noc najväčším sviatkom v očakávaní vzkriesenia Ježiša Krista. Ešte do nedávna sme si nevedeli predstaviť, že by sme tento sviatok neoslávili spoločne v kostole pri sviatočných obradoch avšak v súčasnosti sme vďační aj za to, ak sa môžeme elektronicky zúčastniť na veľkonočných pobožnostiach, či na svätých omšiach a netrpezlivo sledujeme počítač kedy sa začne s ich vysielaním.

Napriek vážnej situácii verím, že prežijete Veľkonočné sviatky v pokoji, v zdraví, v nádeji do budúcnosti, že toto všetko pominie a nastanú lepšie časy. Verím, že udalosti týchto dní nás spravia lepšími ľuďmi a v budúcnosti  sa budeme viac snažiť jeden druhému vychádzať v ústrety ako robiť prekážky.

Prajem Vám a Vašim blízkym prežitie Veľkonočných sviatkov v pevnom zdraví a duševnej pohode.

Ing. Jozef Grapa
primátor mesta Krásno nad Kysucou

Krásne veľkonočné sviatky