V Krásne pribudli nové koše na psie výkaly

Psí miláčikovia sú dobrými spoločníkmi, ale potrebujú aj príkladnú starostlivosť svojich majiteľov a to nie len lásku, jedlo, ale aj odstránenie ich výkalov.

Na nešťastie, viacero majiteľov na túto nemilú povinnosť zabúda a tak znepríjemňujú život tým, ktorí psov nemajú.

Už v minulosti mesto spravilo viacero opatrení, jedným z nich bolo i umiestnenie košov určených na psie exkrementy. V súčasnosti sa poškodené koše vymenili a pribudlo 6 ks nových košov so sáčkami, ktoré sú umiestnené na Ulici 1. mája a popri cyklotrase.

Každý majiteľ, ktorý bude venčiť svojho psa na verejnom priestranstve, je povinný mať pri sebe vrecko a následne zlikvidovať psie exkrementy. Mestská polícia vykonáva priebežné kontroly majiteľov psov, či rešpektujú stanovené VZN o čistote mesta, ochrane a tvorbe životného prostredia na území mesta Krásno nad Kysucou. Nedodržanie naradenia je považované za priestupok a môže byť pokutované do výšky 33.19,- Eur v zmysle § 45, 47, 48 zákona NR SR č. 372/1990.

Dúfame, že si majitelia psov uvedomia prioritu mesta a tou je, mať čisté prostredie, trávniky, ale aj priestor okolo cyklotrasy, škôl a bytových domov, aby sme sa nemuseli obávať do čoho stúpime, prípadne nežiadanej nákazy.

Galéria k článku