Usmernenie k celoplošnému testovaniu v meste Krásno nad Kysucou

Vážení občania,
oznamujeme Vám, že v sobotu a v nedeľu /31. 10. 2020 - 1. 11. 2020/ sa uskutoční prvé testovanie na COVID – 19 od 07.00 hod do 22.00hod. Druhé kolo testovania sa uskutoční o týždeň počas víkendu na tom istom mieste.


Pre testovanie sme vybrali týchto 6 odberných miest:

  1. Reštaurácia Kolkáreň - odberné miesto je určené pre občanov Ul. 1. mája (od štadióna po mestský úrad), Námestie mieru, Ul. SNP (od Námestia mieru po cintorín), Lazná, Hôrky, Jána Palárika, Štefana Kováča, Kpt. Karola Pagáča, Obrancov mieru, Žilinská, Bajcárová, Kysucká cesta, osady Gašov, Šurábov, s. č.1336
    Časový harmonogram testovania na odbernom mieste 1 podľa ulíc (PDF, 442Kb)

  2. Kultúrny dom – Ul. SNP (od cintorína po Železobetónový most) Ul. 1. mája (rodinné domy od MsÚ po Zdravotné stredisko), Ul. Revolučná, Mládežnícka, Lesnícka.
    Časový harmonogram testovania na odbernom mieste 2 podľa ulíc (PDF, 368Kb)

  3. Základná škola Mládežnícka – pavilón B – Ul. 9. mája, Struhy, Ul. MUDr. Hálka, Gavlasov
    Časový harmonogram testovania na odbernom mieste 3 podľa ulíc (PDF, 366Kb)

  4. Základná škola Kalinov – Jozefíkov, Radovka I., Radovka II., Ul. Družstevná, Záhradná, Škerenčákov, Bohovičov, Školská, Kalinovská, Nábrežná, Ul. Ing. Jozefa Horníka, u Kuljovských, Šustkov – Jedličník.
    Časový harmonogram testovania na odbernom mieste 4 podľa ulíc (PDF, 374Kb)

  5. Reštaurácia DA-SY Zákysučie – Ul. Staničná, Leonarda Sojčáka, Dielničky, Uhliská, Vlčovská, osady Grapov, Jantov, Šustkov, Gundášov, Sýkorov, Macurov
    Časový harmonogram testovania na odbernom mieste 5 podľa ulíc (PDF,369Kb)

  6. Materská škola Blažkov – celý Blažkov, Drozdov, Nižné Vane, Vyšné Vane.
    Časový harmonogram testovania na odbernom mieste 6 podľa ulíc (PDF, 364Kb)


Obyvatelia, ktorí sa nemôžu zúčastniť z odôvodnených  príčin testovania v stanovenom čase, môžu prísť v inom časovom rozpätí, ale uprednostnení budú občania podľa vyššie uvedeného harmonogramu. V prípade, že na inom odbernom mieste bude menej záujemcov o testovanie, budeme Vás o dostupnom mieste informovať prostredníctvom mestského rozhlasu a mobilnej aplikácie.

Prosíme Vás, aby ste si so sebou priniesli na testovanie občiansky preukaz, kartičku poistenca pre mladšie deti ako 15 rokov, vlastné písacie pero, rukavice a rúško a ak je to možné, aby ste dodržiavali časový harmonogram, v ktorom sa máte testovania prioritne zúčastniť, aby sme aj týmto spôsobom predchádzali väčšiemu zhromažďovaniu občanov.

Občania, ktorí majú trvalý pobyt na mestskom úrade sa môžu otestovať na odbernom mieste č. 1- Kolkáreň.

Hodinu pred testovaním nejedzte, nefajčite, nepoužívajte ani spreje či kvapky do nosa, mohli by ovplyvniť výsledky testu.


Organizačné pokyny:

Príchod: Pri vstupe do odberného miesta si občan vydezinfikuje ruky. Následne sa administratívnemu pracovníkovi preukáže občianskym preukazom. Administratívny pracovník vypíše formulár potrebný na registráciu. Po registrácii bude osobe pridelené identifikačné číslo. , Následne si vyfúkne nos, odkašle a zahodí vreckovku do koša
Odber: osoba odovzdá zdravotníkovi pridelené identifikačné číslo. Ten následne odoberie jemnou tyčinkou vzorku z nosa.
Odovzdanie výsledkov: osoba čaká na výsledky vo vyhradenom mieste. Pracovník privolá testovanú osobu podľa prideleného identifikačného čísla k pracovisku. Osoba predloží administratívnemu pracovníkovi občiansky preukaz. Pracovník vypíše certifikát, kde vyznačí výsledok testu. Výsledok testovania odovzdá v zalepenej obálke s inštrukciami v prípade negatívneho aj pozitívneho výsledku.
V prípade pozitívneho výsledku má osoba dodržať 10-dňovú karanténu!

Testovanie bude realizované prioritne v exteriéri a mali by sa ho zúčastniť obyvatelia SR vo veku od 10 rokov do 65 rokov. Neodporúča sa, aby sa testovania zúčastnili osoby staršie ako 65 rokov, ak sa pohybujú iba v domácom prostredí, či ľuďom so zdravotnými obmedzeniami – respiračné ochorenie, autisti, ľudia trpiaci onkologickým ochorením a pod., ktorí sa vyhýbajú sociálnym kontaktom.
Na poriadok a dodržiavanie pravidiel bude dohliadať príslušník policajného zboru, príslušník ozbrojených síl, hasiči a dobrovoľníci, preto Vás žiadame o dodržiavanie ich pokynov.

Ďakujeme Vám za súčinnosť.

Ako bude prebiehať testovanie krok po kroku si môžete pozrieť v tomto videu:

Galéria k článku