Najväčšia investičná akcia Severoslovenských vodární a kanalizácií

Najväčšia investičná akcia Severoslovenských vodární a kanalizácií Odkanalizovanie Stredných Kysúc pokračuje podľa harmonogramu.

V meste Krásno nad Kysucou je väčšia časť kanalizácie položená a sú vykonané ostré prepoje a tlakové skúšky. V spolupráci s investorom a dodávateľom stavby tak môžeme upravovať jednotlivé ulice do pôvodného stavu, prípadne ich zlepšovať. Tohtoročné daždivé počasie nám však občas prekazilo práce na asfaltovaní komunikácií, preto sme využili uplynulý slnečný víkend na pokládku asfaltového koberca na viacerých uliciach.

„Dohodli sme sa, že ak bude vyhovujúce počasie, pokládka asfaltu sa bude realizovať aj na ďalší víkend. Tento týždeň je naplánované asfaltovanie ostatných ulíc. Minulý týždeň sa robili zemné úpravy ako dvíhanie vodovodných a plynových poklopov a inej infraštruktúry, ktorá je v komunikáciách uložená. S pomocou Mestského podniku sme chceli niektoré úseky odvodniť pomocou žľabov a upravili sme jednotlivé úseky, aby voda netiekla, nevymývala a nepáchala škody na nových komunikáciách. Aj keď je v súčasnosti veľký prepad finančných príjmov, z usporených peňazí z minulých období sa snažíme dať cesty do takého stavu, aby boli bezpečné a prevádzky schopné na desiatky rokov. Intenzívne rokujeme s investorom, aby pripravil ďalšie komunikácie, ktoré chceme povrchovo upraviť tak, aby sa nemuseli opäť rozkopávať na jednotlivých úsekoch. Preto je potrebné na uliciach urobiť ostrý prepoj vody a kanalizačných prípojok, prípadne dokončiť opravy po tlakových skúškach. Veríme, že v najbližšom období budeme okrem ulíc, ktoré sme už zrekonštruovali v mestskej časti Blažkov, Zákysučie, pokračovať najmä v Kalinove, kde je ešte viacero frekventovaných komunikácii, ktoré sú potrebné zrekonštruovať, aby občania mohli bezpečne jazdiť a mať plnohodnotnú kvalitu života. Veríme, že celá stavba kanalizácie bude odovzdaná v rámci naplánovaného harmonogramu. Prevádzka vodovodu a kanalizácie by mala byť spustená už budúci rok. Zjednoduší sa tak vypúšťanie splaškovej vody priamo do kanalizácie a nebudeme znečisťovať životné prostredie“, uviedol primátor Jozef Grapa.

Galéria k článku