Miroslav Martykán si prevzal ocenenie na Novoročnom trojkráľovom koncerte

V stredu 15. januára 2020 sa uskutočnil NOVOROČNÝ TROJKRÁĽOVÝ KONCERT, ktorý je už tradične spojený s odovzdávaním ocenení Osobnosť Kysúc za rok 2019.

Medzi ocenenými boli Jozef Ninis, Pavol Muška, Peter Szeghy a tento rok malo zastúpenie aj naše mesto Krásno nad Kysucou, čestný titul si prevzal pán Miroslav Martykán za najlepšiu investíciu v Kysuckom regióne, výstavbu MM ARÉNY športového areálu, ktorého súčasťou je i ľadová plocha. Spoločne s mestom organizuje Deň otvorených dverí, kurzy korčuľovania pre deti zo základnej školy, pre občanov verejné korčuľovanie, či rôzne turnaje.

Cenu mu odovzdal primátor mesta Jozef Grapa spolu so zástupcom Kysuckej kultúrnej nadácie pánom Mizerom. „Toto ocenenie pána Martykána je zároveň dobrým pocitom pre mňa a naše mesto. Vyjadrujem mu úprimnú vďaku aj celej jeho rodine, že si vybral práve naše mesto na realizáciu takejto investície, ktorú nám závidia nielen na Kysuciach ale v širokom okolí. MM aréna je predovšetkým športovým centrom, no stáva sa aj spoločenským a kultúrnym miestom, kde prichádzajú za športom, zábavou a oddychom ľudia nielen zo SR ale aj zo zahraničia, dokonca zo zámoria. Tieto priestory využívajú hokejisti z Českej republiky a z iných štátov Európy. V lete tu mávajú sústredenia športovci z USA a Kanady. Týmto sa mesto zviditeľňuje, dostáva do povedomia ľudí, ktorí by tu možno nezavítali a pri možnej návšteve tak využijú i ďalšie zaujímavosti, s ktorými mesto disponuje. Pred desiatimi rokmi som musel vysvetľovať, kde sa mesto Krásno nad Kysucou nachádza, v súčasnosti aj vďaka MM aréne a ďalším aktivitám mesta už vedia, kde sa naše pekné a rýchlo rozrastajúce sa mesto rozprestiera“, uviedol primátor Jozef Grapa.

Slávnostnú atmosféru znásobil Štátny komorný orchester Žilina so sopránistkou Olgou Tenyakovou z Ruska.

Galéria k článku