Mesto hľadá dobrovoľníkov pre celoplošné testovanie

Milí občania,

iste ste zaznamenali, že celoplošné testovanie obyvateľov na COVID-19 sa má uskutočniť v dňoch od 30. októbra do 1. novembra a následne 6. až 8. novembra. V rámci pripravovaného celoplošného testovania na Covid-19 pridelil štát úlohy a povinnosti aj samospráve.

Do každého odberného miesta, tak mesto musí zabezpečiť administratívnych pracovníkov, ktorých úlohou bude vypisovať evidenciu testovaných osôb. V odberných miestach bude testovanie vykonávané v čase od 8.00 do 12.00 hod. a od 13.00 do 20.00 hod.

Touto cestou sa obraciame na Vás, ktorí ste ochotní a pripravení pomôcť, máte nad 18 rokov a chcete sa zapojiť do testovacieho tímu – dajte nám o sebe vedieť. Času na prípravu je málo, preto Vás chceme poprosiť, kontaktujte nás čím skôr e-mailom na info@mestokrasno.sk (napíšte svoje meno a telefonický kontakt, na ktorý sa vám budeme môcť ozvať).

Administratívni pracovníci neprídu do priameho kontaktu s testovanými osobami. Za pomoc na testovaní je finančná odmena (podľa posledných informácií z vlády cca 70,-€/deň brutto). Stravovanie si musí zabezpečiť každá osoba samostatne. Ochranné a hygienické pomôcky budú zabezpečené.

Informácie o celoplošnom testovaní nájdete na stránke https://www.somzodpovedny.sk/