Krásno nad Kysucou zvládlo aj 2. kolo testovania

V Krásne nad Kysucou sa uplynulý víkend uskutočnilo 2. kolo testovania na ochorenie Covid-19.

Aj toto kolo sme zvládli viac-menej bezproblémovo. Čakacie doby boli pomerne krátke a testovacie miesta boli rozumne vybraté. Ľudia sa navzájom nekontaktovali, čím sme eliminovali možnosť ďalšej nákazy.

„Počas testovania sme v našom meste nezaznamenali žiadne bezpečnostné problémy, ľudia boli opäť ohľaduplní a disciplinovaní. Oproti prvému kolu došlo k jednej zmene odberného miesta č. 2, namiesto námestia pred Kultúrnym domom sa občania mohli otestovať na ZŠ Mládežnícka - Pavilón C. Je november a počasie chladné, preto sme presunuli zdravotníkov do vnútorných priestorov, aby neprechladli a mohli nám byť nápomocní pri avizovanom treťom kole testovania“, uviedol primátor Jozef Grapa.

V sobotu bolo v meste otestovaných 3117 ľudí, z toho bolo 22 pozitívnych prípadov. V nedeľu zdravotníci otestovali 1069 osôb, z toho 10 pozitívnych. Celkovo sa testovania zúčastnilo spolu 4186 ľudí (80,59%) a zaznamenali sme 32 pozitívnych prípadov, čo predstavuje 0.76%.

Opätovne ďakujeme všetkým zdravotníkom, administratívnym pracovníkom, príslušníkom armády a polície SR, Mestskému podniku a členom DHZ Krásno nad Kysucou, ktorí zabezpečovali druhé kolo celoplošného testovania v našom meste.

Galéria k článku