Hlasujte a pomôžte vyhrať ihrisko Žihadielko pre naše mesto

Začiatok roka opäť patrí úspešnej súťaži o detské ihriská, ktorú organizuje spoločnosť Lidl už po piatykrát.

V lete 2020 vyrastie na Slovensku ďalších desať ihrísk Žihadielok. Záujem prejavilo 93 lokalít, ktoré si od 13. januára zmerajú hlasy v jednej spoločnej kategórií. Ihriská získa tých desať miest, ktoré budú mať v posledný deň súťaže – 29. februára najviac hlasov.

Do projektu sa po prvýkrát mohlo zapojiť aj naše mesto a práve Vy môžete svojimi hlasmi rozhodnúť a vyhrať detské ihrisko „Žihadielko.

Verejnosť môže hlasovať na stránke www.zihadielko.sk od 13. januára do 29. februára 2020 (23:59:59). Jedinou podmienkou je registrácia na tejto webovej stránke. Užívateľ registráciu potvrdí overovacím kódom, ktorý mu bude zaslaný vo forme bezplatnej SMS na zadané mobilné telefónne číslo.  Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín zahlasovať za vybranú lokalitu.

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s Včielky Maje a jej kamarátov. Samozrejmosťou sú aj lavičky, stojan na bicykle, či odpadkové koše. Hodnota jedného ihriska je 87 000 €.

Cieľom projektu je zrealizovať v období roku 2020 celkom 10 detských ihrísk v 10 mestách na Slovensku, kde konkrétne budú realizované ihriská nesúce názov „Žihadielko“, rozhodne svojimi hlasmi široká verejnosť.

Žihadielko Krásno nad Kysucou