Futbalové ihrisko dostane novú tribúnu

Stredoslovenský futbalový zväz pre šírenie koronavírusu Covid-19 zrušil futbalové súťaže sezóny 2019/2020, a tak dospelácky i mládežnícky futbal na jar neuvidíme. Mesto Krásno nad Kysucou využije vynútené voľno na zveľadenie futbalového ihriska s umelou trávou.

Vlani sme sa úspešne uchádzali o dotáciu zo Slovenského futbalového zväzu, ktorú investujeme do výstavby tribúny na umelej hracej ploche. Na realizáciu tohto projektu využijeme finančné prostriedky z dotácie od SFZ, časť doplatíme z vlastného rozpočtu. Ľudia, ktorí prišli na futbal, sa na umelke nemali kde schovať. Ani cez zimu, keď sa tam hrali prípraváky, si ľudia futbal nevychutnali. Po novom budú môcť zavítať na tribúnu. Sadnú si a môžu pozerať svoje deti, svojich blízkych, kamarátov. Veď veľa rodičov mi spomínalo, že keď sa na umelej tráve hral nejaký turnaj, museli tam celý deň stáť a jednoducho ich už boleli nohy.“ hovorí primátor mesta Ing. Jozef Grapa.

Mesto začalo realizovať základy a vysúťažilo dodávateľa, ktorý dodá vrch stavby. Ide o klasickú sériovú výrobu tribúny s kapacitou 100 osôb, ktorá bude spĺňať základné parametre.