Dar v podobe dezinfekcie

V súčasnosti sa uvoľňujú opatrenia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktoré boli prijaté krízovým štábom. Táto správa je pre nás pozitívna, ale zároveň treba stále dodržiavať hygienickú bezpečnosť.

Jedným z opatrení uvoľňovania 4. fázy je, že sa v pondelok 1. júna po dlhej dobe otvoria základné školy pre 1. – 5. ročník spolu s materskými školami. Mesto aktívne spolupracuje s vedením škôl a urobilo potrebné kroky k tomu, aby deti mohli nastúpiť do vydenzifikovaných, čistých tried, ktoré sú pripravené na vyučovanie.

Ruku k dielu priložili aj Erik Poláček a Eduard Halada, ktorí mestu darovali nevyhnutnú dezinfekciu. Včera 27. mája ju odovzdali mestu za čo im primátor Jozef Grapa osobne poďakoval.

“Dezinfekciou verejných priestranstiev prispievame k bezpečnosti našich obyvateľov. Darovanú dezinfekciu využijeme na čistenie autobusových zastávok, bytoviek, zdravotného strediska, kostola, či školských zariadení. Mesto potrebuje stovky litrov dezinfekcie, preto poteší každý liter takéhoto daru“, uviedol primátor.

Veríme, že pravidelná dezinfekcia nám pomôže udržať Covid-19 mimo mesta. Povzbudzujúcou správou je, že v poslednej dobe nebol nikto z nášho mesta infikovaný týmto pandemickým ochorením.

Galéria k článku