"Víťazstvo Krásňanov nad USA"

V nedeľu 23. júna 2019 sa v našom meste uskutočnilo jedno z viacerých podujatí -17. ročník charitatívnej akcie „Na kolesách proti rakovine“. V ten istý deň túto akciu večer podporilo i 99 hudobníkov z USA, ktorí v rámci tohto podujatia uskutočnili koncert v Bratislave.

Preto na úvod akcie sme s napätím očakávali, či Krásňania počtom účastníkov prevýšia počet hudobníkov z USA, čo bola i súťažná otázka, na ktorú mohli počas týždňa odpovedať súťažiaci na sociálnych sieťach.

Krásňania sa nedali zahanbiť a viac ako stovka obyvateľov všetkých vekových kategórií sa symbolickou jazdou na bicykloch, kolobežkách, vozíčkoch a korčuliach zapojila do charitatívnej kampane. Tým prekonali počet podporovateľov z USA a ako podotkol organizátor kampane mesto Krásno pokorilo USA.

Akciu prišla podporiť aj patrónka kampane Veronika Vadovičová a kolesá zapojil do známeho projektu i cyklotrialista Ján Košič, ktorý exceloval svojím umením, ale zahanbiť sa nedali ani jeho spoluhráči, primátor mesta Jozef Grapa a Martin Pagáč.

Na trasu symbolickej jazdy sa vydalo 102 kolieskárov. Spomedzi veľkého počtu detí a dospelých sme spoločne ocenili “originálne čúdo“.

Jej súčasťou bola i verejná finančná zbierka na Gastrofestivale, ktorá je určená na podporu liečby onkologických ochorení. Celková vyzbieraná suma prekročila hranicu 2.196,29€.

Veríme, že ste si hromadnú jazdu užili a mali z nej dobrý pocit.

Ďakujeme všetkým zúčastneným, všetkým, ktorí prispeli či už finančne, alebo tým, že priložili ruku k dielu a nezištne pomohli!

Galéria k článku