Uvítanie najmenších občanov

Dňa 16. októbra sa na Mestskom úrade v Krásne nad Kysucou uskutočnilo slávnostné uvítanie detí do života za obdobie jún - august 2019, na ktoré bolo pozvaných 13 chlapcov a 7 dievčat.

Kultúrne vystúpenie sa tentokrát nieslo pod záštitou detí zo Základnej umeleckej školy, ktoré vítali novorodeniatka hrou na husliach, heligónkach a krásnym spevom.

Po skončení všetkých prítomných srdečne privítal primátor mesta Ing. Jozef Grapa. Vo svojom príhovore uviedol:"Úloha rodiča je poslanie. Je to asi tá najdôležitejšia a najzodpovednejšia vec v živote. No zároveň je to povinnosť, ktorej plnenie prinesie to najväčšie šťastie. Keby sa ma Boh spýtal, ktorú časť života by som chcel prežiť ešte raz, bez váhania by som odpovedal, že roky, kedy naše deti boli malé. Ale takáto možnosť samozrejme, už nepríde. Každý sme tu len raz a každý okamih v živote je len jeden. Preto si vážte čas strávený s Vašim dieťatkom, lebo ak ho premeškáte, už sa nedá dobehnúť", dodal primátor mesta.

Všetkým drobčekom poprial pevné zdravie, krásne detstvo a rodičom veľkú trpezlivosť pri ich výchove.

Ako býva zvykom, nechýbal ani pamätný zápis do kroniky mesta. Následne primátor mamičkám odovzdal finančný darček a ružu ako poďakovanie za prínos pre mesto.

Materinská láska je palivo, ktoré umožňuje normálnej ľudskej bytosti robiť nemožné.

Galéria k článku