Snehová nádielka preverila našu techniku

Uplynulý víkend bola v meste Krásno nad Kysucou vyhlásená mimoriadna situácia vzhľadom k nepretržitému hustému sneženiu. Najväčším problémom bolo sprejazdniť cesty do jednotlivých osád nad mestom, kde zostali ľudia odrezaní od sveta.

Vďaka našim zamestnancom, ktorí vo veľmi nepriaznivých podmienkach pracovali denne niekedy aj viac ako osemnásť hodín, sa podarilo tieto osady sprejazdniť tak, aby obyvatelia mohli ísť v pondelok do práce a deti v utorok do škôl.

Dnes si mohli vodiči traktorov a inej techniky na chvíľu oddýchnuť, nakoľko počasie prvý deň ustálo a vykukli aj teplé slnečné lúče, ktoré dovolili začať s odvážaním snehovej nádielky a s čistením chodníkov.

Hlavnou prioritou uplynulých dní bolo zabezpečiť odhrnuté cesty, aj keď nie v ideálnom stave.

Primátor mesta Ing. Jozef Grapa ďakuje všetkým zamestnancom, ktorí sa podieľali na zvládnutí tohto kalamitného stavu a zároveň sa ospravedlňuje občanom, ktorí museli zvládnuť túto situáciu.

Pre niekoho je ťažko predstaviť si, že vodiči v snehovej víchrici riskovali aj svoje zdravie, častokrát nevideli, kde je cesta, kade vedie. Ani najsilnejšia technika sa nemohla dostať na niektoré miesta a vodiči v snehových závejoch skončili mimo cesty. Krátky oddych si dopriali len na minimálnu dobu, aby bezpečne zvládli túto mimoriadnu situáciu.

Závaly snehu sa prejavia i na rozpočte mesta, keďže výdavky na odpratávanie snehu boli enormné. Najväčším problémom bolo udržiavať čisté chodníky, pretože množstvo snehu z ciest, skončilo práve na chodníkoch a zamestnanci mestského podniku museli opäť nastúpiť na odpratávanie snehu.

Galéria k článku