Slávnostný obed so seniormi

Dňa 17. júla 2019 sa uskutočnilo ďalšie stretnutie so seniormi, ktorí v tomto druhom štvrťroku oslávili narodeniny.

Pred slávnostným obedom sa našim spoluobčanom prihovoril primátor mesta Ing. Jozef Grapa. „Dovoľte mi, aby som vyjadril úprimnú radosť z toho, že ste prijali naše pozvanie a prišli ste na milé podujatie, ktoré mesto Krásno nad Kysucou tradične organizuje na Vašu počesť a úctu k Vášmu veku a životnému dielu“, povedal primátor.

Primátor mesta poďakoval všetkým seniorom za prácu, ktorú pre mesto vo svojom celoživotnom úsilí vykonali a pripomenul, že tak ako mesto teraz vyzerá, je aj veľká zásluha práve našich seniorov a ľudí, ktorí tu pôsobili a pracovali v predchádzajúcom období.

„Je našou povinnosťou, aj keď už sú na zaslúžilom dôchodku sa s nimi občas stretnúť a poďakovať im, aby nemali pocit, že už sú odložení niekam do kúta a tí, ktorí vedú toto mesto už o nich nemajú záujem“, uviedol primátor.

Počas spoločného stretnutia sa naši jubilanti spolu porozprávali, zaspomínali na chvíle dobré i tie horšie v živote, stretli sa s priateľmi a známymi, s ktorými sa dávno nevideli. Prežili tak spolu pekné poobedie a diskutovali aj o tom, čo sa za posledný rok v meste Krásno nad Kysucou zmenilo.

O kultúrny program sa postarala domáca folklórna skupina Vrabčiar, veríme, že svojimi piesňami potešili srdcia našich  jubilantov.

Múdrosť a skúsenosti seniorov nič nenahradí a ich pohľad na rozvoj mesta je uvážlivý a múdry. Z ich strany boli v povzbudivé slová vďaky za to, že si ich niekto všíma aj mimo aktívneho života, keď sa už fyzicky nemôžu zapájať do rozvoja nášho mesta.

Ľudská jeseň môže nájsť svoju novú jar už len v deťoch a vnúčatkách.

Galéria k článku