Prišiel čas na upratovanie mesta

Snehová kalamita, ktorá zastihla Kysuce túto zimu nechala veľa neporiadku najmä na cestách vo forme posypového materiálu, ale čo je ešte horšie, že neporiadni obyvatelia a návštevníci mesta zanechali pod snehom oveľa viac odpadu, s ktorým si príroda žiaľ, nevie dať rady.

S prichádzajúcim oteplením mesto v spolupráci s cestármi vyčistilo komunikácie veľmi rýchlo, aby zabránilo šíreniu prachu a neporiadku, ale s neporiadkom, ktorý spôsobili nezodpovední občania musíme bojovať všetci. „Veľká vďaka patrí našim seniorom, členom Ligy proti reumatizmu, ale aj Turistickému oddielu, ktorí sa minulý týždeň zapojili do čistenia brehov našich riek a turistických chodníkov“, uviedol primátor Jozef Grapa.

Do jarného upratovania mesta sa ako po iné roky, tak aj tento zapoja študenti a pedagógovia zo Strednej odbornej školy drevárskej a stavebnej, žiaci a učitelia zo základných škôl na území nášho mesta.

Včerajším dňom sa zapojili aj zamestnanci Mestského úradu a Mestského podniku Krásno nad Kysucou.

Je dôležité, aby sa do tohto procesu zapojili i ďalšie zložky a jednotlivci, ktorí môžu jarné upratovanie realizovať vo svojich bydliskách a na verejných priestranstvách. Čím viac ľudí sa zapojí do procesu, tým budeme mať zdravšie a ekologickejšie prostredie.

Vyzývame všetkých obyvateľov mesta Krásno nad Kysucou a prímestských častí, aby sa zapojili do tejto aktivity v období od 11. apríla do 15. apríla 2019.

Dúfame, že do tejto iniciatívy sa zapojí čo najväčší počet organizácii, združení, občanov, aby sme najmä sviatky kresťanov Veľkú noc mohli privítať v peknom a čistom prostredí nášho mesta.

V každej časti mesta budú k dispozícii rukavice, vrecia, náradie a kontajnery na odpad:

  • Blažkov – pri škole
  • Kalinov – hokejbalové ihrisko
  • Zákysučie – pri reštaurácii DA-SY
  • časť Krásno nad Kysucou - pri MsÚ a na ulici Lazná

Kontakt: Marián Šustek – 0918 569 712

Galéria k článku