Priemyselný park v Krásne nad Kysucou expanduje

S blížiacim sa koncom roka viacerí bilancujeme a pozeráme späť, aký bol uplynulý rok. Často možno zrekapitulujeme, že sa skoro nič nezmenilo, alebo práve naopak. Zmenilo sa veľmi veľa, len sme si to nevšimli. Práve v tomto druhom prípade to potvrdzuje i rozvíjajúci sa priemyselný park, kde v priebehu roka vyrástlo niekoľko nových závodov, ktoré sú pripravené v najbližšom čase spustiť výrobu a zamestnať stovky ľudí.

Veľa ľudí do týchto končín nemá dôvod zavítať a veľa ani netuší, že z bývalej skládky guľatiny reziva a pozemkov, ktoré niekoľko rokov chátrali, tu na tomto mieste vyrástli nové priemyselné haly, prístupové cesty, parkoviská.

Nie sú to murované ťažké haly, ale sú postavené modernou technológiou, ktorá poskytne pevné, svetelné, nie prašné prostredie pre svojich zamestnancov. Tento rok sa postavilo viacero výrobných hál pre niekoľko firiem.

Ešte donedávna sme s pocitom nostalgie spomínali na bývalý závod Drevina, ktorý zamestnával veľa ľudí. V posledných rokoch však ustúpili staré priestory novým halám a v súčasnosti sa Kysuce opäť stávajú priemyselným centrom, kde dochádzajú ľudia za prácou z celých Kysúc, Oravy, dokonca i zo zahraničia.

Od budúceho roku do priemyselného parku budú smerovať aj autobusy v rámci zmluvnej dopravy, ktorá bude zvážať zamestnancov zo skalitskej a makovskej strany.

„Krásno sa stáva najpriemyselnejším centrom v okrese Čadca. Aj keď nezamestnanosť klesá, nové fabriky, ktoré sa tu sťahujú, nútia zvyšovať mzdu zamestnancom a vytvárajú zdravú konkurenciu. Je výhodou, že otcovia rodín nemusia dochádzať za prácou na týždňovky, ale môžu tento čas aktívne stráviť so svojou rodinou. Staré časy sa už nevrátia, kedy fungoval bývalý závod Drevina, ale vraciame sa do obdobia, kedy bolo Krásno centrom zamestnanosti. Pevne verím, že s pribúdajúcou ponukou práce sa zvýšia aj mzdy a veľa ľudí tu zostane bývať, nie len pracovať a v meste vyrastú ďalšie nové byty, rodinné domy, aby Krásno nevymieralo, ale rozrastalo sa. Zvyšovanie počtu obyvateľov je dobrým signálom, že mesto je perspektívne. V médiách často zaznieva, že naše Krásno je dobré miesto pre život a vzorom pre iné mestá“, uviedol primátor Jozef Grapa.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť, ako vypadá priestor v súčasnosti.

Galéria k článku