Pozvánka na Festival skvelého jedla, folklóru a ľudových remesiel

Mesto Krásno nad Kysucou pozýva všetkých milovníkov kysuckej, slovenskej, ale aj zahraničnej kuchyne na 1. ročník Gurmánského festivalu. Táto jedinečná gastronomická udalosť sa uskutoční dňa 23. júna 2019 na námestí pred kultúrnym domom.

Na gastrofestivale môžete zažiť niekoľko chutí a vôní a dopriať si ochutnávky tradičných, ale aj netradičných jedál. Programom bude sprevádzať šéfkuchár Viliam Habo. Tešiť sa môžu najmä gazdinky, ktoré nemusia pripravovať nedeľný obed a užijú si sladké “ničnerobenie“.

V rámci sprievodného programu sa môžete zapojiť do 17. ročníka charitatívnej akcie “Na kolesách proti rakovine“, ktorá odštartuje o 12.00hod. okružnou jazdou po meste. Svoje umenie na kolesách predvedie i úspešný športovec a majster sveta v cyklotriale Ján Kočiš.

Veríme, že podujatia sa zúčastní čo najviac cyklistov, kolobežkárov, korčuliarov. Zapojiť sa môžu i mamičky s kočíkmi, ale radi privítame aj iný recesný nápad ako zapojiť “kolesá“ a tak podporiť dobrú vec. Mimoriadne vítaní budú naši hendikepovaní spoluobčania na vozíkoch. Nepôjde o preteky, víťazmi budú všetci účastníci, ktorí svojou účasťou takto finančne či morálne podporia boj proti zákerným nádorových ochoreniam.

Zároveň sa uskutoční aj 9. ročník Svätojánskeho jarmoku, kde budú svoju prácu prezentovať šikovní remeselníci z Kysuckého kultúrneho strediska a 4. ročník Folklórneho festivalu, ktorý bude garantom kvalitnej zábavy.

Príďte zažiť nefalšovanú atmosféru kysuckých trhov s bohatým kultúrnym programom.

Svätojánsky jarmok Krásno nad Kysucou