Podporte projekt Zelená oáza

Vy rozhodujete, my pomáhame – pod týmto názvom prebieha 5. edícia programu Nadácie Tesco. Stredná odborná škola drevárska a stavebná Krásno nad Kysucou podala v rámci tohto programu projekt ZELENÁ OÁZA, ktorým plánuje revitalizovať priestor zastávky Krásno nad Kysucou - Rázcestie.

Toto miesto je zaujímavé aj tým, že sa nachádza na križovatke ciest Žilina-Čadca-Bystrická dolina, takže okrem žiakov a bežných cestujúcich ju využívajú aj turisti. Za zástavkou je zanedbané verejné priestranstvo, ktoré by škola chcela týmto projektom revitalizovať, vyčistiť ho, osadiť lavičky, koše, vysadiť skalku, kríky a urobiť z neho oddychovú zónu nielen pre obyvateľov mesta, ale aj pre širokú verejnosť.

Ciele projektu:

  • zasadiť lipy aby chránili ľudí pred slnečnými lúčmi
  • vybudovať skalku s liečivými rastlinami oblasti Kysuce
  • vysadiť ríbezľové kríky pre letné osvieženie
  • cestičky spevniť drobným štrkom
  • vyrobiť a osadiť lavičky
  • vyčistiť celý priestor od odpadkov a buriny


Projekt bol zaradený hodnotiacou komisiou medzi tri najlepšie v regióne. Postúpil tým do druhého kola, v ktorom môžete o jeho podpore rozhodovať aj vy. Je to celkom jednoduché:

Každý zákazník, ktorý od 21.01.2019 do 17.02.2019, nakúpi v obchode spoločnosti Tesco v Krásne nad Kysucou na Ul. 1. mája 2041, dostane po zaplatení jeden hlasovací žetón. Žetón vhodí do hlasovacieho boxu A, B alebo C projektu, ktorý chce podporiť. Ak chcete našej škole pomôcť, nakupujte v danom období v TESCU a zahlasujete za projekt ZELENÁ OÁZA. Vďaka Vám môže projekt školy dostať podporu na realizáciu aktivít až do výšky 1300 eur.

Vizualizácia priestoru zastávky:

Revitalizácia zastávky Krásno nad Kysucou - Rázcestie

Zelená oáza v Tesco