Októbrová jeseň so seniormi

Opäť je tu jeseň a mesiac október, ktorý v plnej kráse čarovných farieb zaujal svoje miesto. Október je mesiac, ktorý je oslavou jesene života a pripomienkou úcty k všetkým starším ľuďom.

Ľudia, ktorí skončili aktívny pracovný život a vytvorili veľké hodnoty, si zaslúžia, aby sa na nich nezabúdalo. Patrí im naše poďakovanie ako prejav úcty za celoživotné dielo. Aj v našom meste Krásno nad Kysucou celoročne prejavujeme seniorom úctu k ich veku a náklonnosť v podobe milého slova, úsmevu, zdvorilosti, ale intenzívnejšie je to práve v tomto mesiaci.

V stredu 9. októbra 2019 sme sa stretli s našimi seniormi, ktorí oslávili narodeniny v treťom štvrťroku. Slávnostný obed sa konal v miestnej reštaurácii Kolkáreň.

„Príjemne ma prekvapila účasť, keď v plnej reštaurácii bolo prítomných viac ako 120 seniorov a atmosféra, ktorá vládla medzi nami. Tieto stretnutia organizujeme ako poďakovanie sa za celoživotné dielo a úctu voči ľuďom, ktorí celý život pracovali a vykonali kus práce. Chcem im osobne zagratulovať k narodeninám a informovať ich o aktuálnom dianí v meste, čo sme urobili a aké novinky plánujeme do budúcna. Dôchodcovia majú právo byť informovaní, lebo sú súčasťou našej spoločnosti. Rád si vypočujem ich názory, ale aj sťažnosti a podnety, ktoré treba vylepšiť. Srdečná atmosféra ma nabíja veľkou energiou a povzbudzuje do ďalšej práce v prospech mesta, vidím, že to má zmysel. Potvrdila to aj účasť najstaršieho seniora, 93 ročného pána Fábika, ktorý sa podľa slov jeho nevesty, na toto stretnutie veľmi tešil a nemohol ho odmietnuť. Potvrdili to aj slzy dojatia, ktoré znamenali, že má radosť a váži so toto pozvanie", povedal primátor mesta.

Ako býva dobrým zvykom na oslave narodenín, nemohol chýbať ani malý darček od primátora mesta a slávnostný obed. O kultúrny program sa postarala folklórna skupina Vrabčiar, ktorá potešila svojím spevom nejedného seniora.

„Stretnutie so seniormi bolo krásne, hlboké a dojímavé. Úsmevy a spokojnosť ovládla nielen seniorov, ale aj mňa“, dodal na záver Jozef Grapa.

Galéria k článku