Mesto prilákalo ďalšieho veľkého investora

Mesto Krásno nad Kysucou sa rozvíja nielen po športovej a kultúrnej stránke, ale pribúdajú tu aj nové budovy vo verejnom záujme. Už dlhšie obdobie tu nachádzajú priestor na podnikanie malý, či väčší investori.

Pred nedávnom sme Vás informovali o dokončovacích prácach investora strojárskej výroby, ktorý čoskoro zaháji výrobu pre sto až stopäťdesiat ľudí a o pár metrov ďalej vyrastá ďalšia väčšia investícia, ktorá zamestná šesťsto až sedemsto ľudí. Možno je trošku skrytá v priemyselnom parku, ale výrazne udrie do očí návštevníkom cyklotrasy, kde v jej blízkosti rastú mohutné haly, do ktorých investor premiestni svoju výrobu z iného mesta.

Vedenie mesta diskutuje i s ďalšími investormi, ktorí majú záujem presunúť svoje aktivity práve do priemyselného parku, a tak sa naše mesto stáva významným priemyselným centrom Kysúc. Možnosť zamestnať sa tu majú nielen občania Krásna, ale aj z celých Kysúc, blízkej Oravy a širšieho okolia.

Dostatok práce je zárukou, že keď prídu horšie časy, nebude tu rekordná nezamestnanosť a nájdu si prácu bez toho, aby museli dlho cestovať, stáť v kolónach a do priemyselného parku môžu chodiť aj na bicykli po novovybudovanej cyklotrase.

„Nie je to posledná veľká investícia, prebiehajú ďalšie rokovania o možných investíciách, ktoré zabezpečia potrebné zvyšovanie platov v našom regióne“ uviedol primátor mesta Ing. Jozef Grapa.

Galéria k článku